Zaterdag 17-12-2016: leuke oefenwedstrijd F7 tegen F6

Omdat de jongens in verband met de winterstop uitgespeeld waren was het een mooi moment om een oefenpartijtje te spelen tegen de jongens van F6. Het beloofde een mooie partij te worden omdat beide teams bovenaan staan in hun competitie en in de zelfde klasse spelen. Direct na de aftrap is meteen duidelijk dat de jongens van F6 niet onder de indruk zijn van onze jongens die toch wat groter zijn dan de spelers van F6. In het begin van de wedstrijd hebben wij een licht overwicht en moet de tegenstander zich beperken tot verdedigen.

F6 verdedigt goed en F7 krijgt weinig kansen om te scoren. Halverwege de 1e helft verplaatst het spel zich wat meer naar de helft van F7 maar door goed verdedigen van Krishna, Bryce en Liano  lukt het F6 niet om kansen te creëren en op doel te schieten. In de 20ste minuut is het Krishna die uit hoekschop van Kane weet te scoren (1-0)

Bij aanvang van de 2e helft zoekt F6 de aanval en na een misser van Krishna kan een speler van F6  alleen op onze keeper afgaan. Bryce die in de 2e helft op goal staat weet door goed keeperswerk de aanval onschadelijk te maken. Een minuut later is het de fel spelende Djerrel die een aanval van F6 onschadelijk weet te maken en de bal over de eigen achterlijn werkt. Uit de corner komt een grote kans als de bal voor de voeten komt van een van de F6 spelers die gelijk uithaalt, maar zijn schot op de paal ziet belanden.

Dan is het weer onze beurt om gevaarlijk te zijn. Het is Djerrel die via een mooie dieptepass Rino aanspeelt, maar helaas wordt hij van de bal gezet door een verdediger van F6. Hierna volgt weer een sterke fase van F6, maar door uitstekend verdedigen van Liano en goed keepen van Bryce wordt in de 28ste minuut een kans van F6 vakkundig onschadelijk gemaakt.

In de 30ste minuut is het Bryce die de bal na een corner van F6 uit de doel weg stompt. De bal komt bij Jay terecht die met de bal op snelheid alles en iedereen achter zich laat, de keeper van F6 omspeelt en op goal schiet. Helaas net niet scoort omdat de paal redding brengt voor F6.  Even later pakt Krishna de bal af van een speler van F6 en speelt hij Jay in de loop aan. Jay kapt een verdediger uit en speelt de bal naar de in het midden mee opgekomen Rino die de bal weer doorspeelt naar Kane die vervolgens de bal teruglegt op Krishna die van afstand uithaalt maar naast schiet.

Al snel krijgt Jay een nieuwe kans om te scoren als de keeper van F6 de bal recht in de voeten van Jay schiet. Jay schoot op goal maar de keeper kwam snel uitrennen en gooide zich in de baan van het schot en voorkwam ten koste van een corner de 2-0.  De corner werd genomen maar Krishna en Djerrel waren te gretig om de bal op goal te schieten en liepen elkaar hierdoor in de weg, waardoor de tegenstander de bal gemakkelijk kon overnemen en beginnen aan hun aanval.

Omdat onze verdedigers nog op de helft van de tegenstander stonden kon F6 met drie man alleen op onze keeper afgaan om te scoren. Gelukkig was het onze keeper Bryce die rustig bleef en het schot van een van de tegenstanders uitstekend pakte.  In de 33ste minuut een goede aanval van F7 als Rino de bal op het middenveld verovert en Jay aanspeelt die vervolgens de bal terugspeelt aan Rino die op goal schiet, maar helaas de bal niet goed raakt.

In de 34e minuut wordt balverlies geleden op het middenveld en wordt F6 met een treffer beloond voor hun goede spel. Omdat onze jongens te gretig op zoek waren naar de 2-0 stonden al onze spelers op de helft van de tegenstander, waardoor een aanvaller van F6  alleen op onze keeper kon afgaan om de 1-1 aan te tekenen.

4 minuten later is het dan toch weer F7 dat scoort. Vanuit een corner komt de bal bij Krishna terecht die vanaf afstand de bal achter de keeper van F6 schiet. F6  probeert de achterstand nog recht te trekken, maar het is Jay die na een goed uitgevoerde aanval de bal keihard in het net jaagt en de eindstand 3-1 op het scorebord zet.

Een compliment aan het team van F6 (JO9-6), waarvan de meeste spelers jonger en kleiner zijn dan onze jongens, goed gevoetbald!