8 oktober 2016 Spartaan’20 JO9-3 – Spijkenisse JO9-2
Vandaag de topper!

Het was voor iedereen duidelijk, willen we door in de bekercompetitie dan zal er 005gewonnen moeten worden van koploper Spijkenisse. Al vanaf minuut 1 speelde Spartaan zijn eigen spelletje en werd Spijkenisse vastgezet. Een mooie actie van Marcus die zijn directe tegenstander uitspeelde en een niet te missen kans aan Mo gaf, 1-0. Wat een gejuich van alle toeschouwers want voor deze wedstrijd waren ze allemaal gekomen.

Spijkenisse liet het hier natuurlijk niet bij en liet ook zien dat ze goed konden voetballen. Thomas, Andre, Amar en Elton werden onder druk gezet, maar tegen een goed schot van een speler van Spijkenisse waren de jongens van Spartaan niet bestand en de 1-1 stond op het bord.

Een actie van Jayden die Ambroos aanspeelde, Ambroos zag Marcus vrijstaan die door kon lopen naar de keeper. In 1e instantie kon de keeper de bal stoppen, maar in de herkansing schoot Marcus wel in het doel, 2-1! De koek was nog niet op, want Spartaan ging door. Marcus zag Ambroos vrij staan. Ambroos nam de bal op zijn wreef en de bal zeilde de kruising in 3-1! Het kon niet op! Wat waren ze blij!
RUST.
In de rust vertelde de trainers dat ze op deze manier door moesten gaan, maar dat er ook goed opgelet moet worden, want Spijkenisse zal niet opgeven.
Al snel in de 2e helft was het Spijkenisse dat de spanning terug bracht en de 3-2 maakte. Spijkenisse bleef aanvallen, zodat er goed verdedigd moest worden.

Een schot van 16 meter die de kruising in zou vliegen werd door Thomas formidabel uit de kruising geplukt! WAT EEN REDDING ZEG! De trainers van Spijkenisse stonden al met hun handen in de lucht om te juichen en hadden dit doelpunt al geteld, maar wij hebben “Thomas de Trein”!

Jayden die zijn tegenstander omspeelde en de bal aan Mo gaf, Mo schoot de bal net naast. Wat was het spannend zeg! De snelle uitvallen van Spijkenisse werden goed afgestopt door Elton en Amar. Beide backs zorgden ervoor dat de buitenspelers van Spijkenisse er niet langs kwamen. KEURIG!!
Mo die werkte als een paard en niet alleen voorin te vinden was, maar ook achterin om de aanvallen van Spijkenisse af te stoppen.

De scheidsrechter fluit voor het einde! 3-2 voor Spartaan! Wat een gejuich! Een verdiende overwinning, wat inhoud dat Spartaan 1e in de poule is geworden en verder mag bekeren.

Na de wedstrijd werden de kanjers beloond met heerlijke patat met een drankje.
Jongens jullie hebben erg goed gevoetbald en vooral hard gewerkt met elkaar! De trainers zijn trots op jullie! En dit is nog maar het begin van het seizoen! 