1-4-2017 Spartaan’20 JO9-3 – Spijkenisse JO9-2   2-3

Afgelopen zaterdag was Spijkenisse de tegenstander. De wedstrijden tegen deze ploeg gaan altijd met goed voetbal omdat Spijkenisse ook een voetballende tegenstander is die ook probeert de tegenstander vast te zetten. Spijkenisse kwam extra sterk voor de dag met wat extra spelers maar voor de spelers van Spartaan JO9-3 is dat geen reden om zelf minder te gaan voetballen.

Spijkenisse ging goed van start en probeerde Spartaan vast te zetten. Toch werd er goed van achteruit naar voren gespeeld en de kansjes kwamen al van Mo, Jayden en Giani. Thomas stond goed voor zijn goal te “keepen” zodat ook de achterste lijn met Elton, Andre, Ambroos en Amar door konden schuiven.

Toch was het Spijkenisse die met een afstandsschot Spartaan verraste en zelfs Thomas kon de bal niet meer stoppen, 0-1.

Rust

De trainers vertelden de jongens dat ze wel door moesten blijven gaan met voetballen, blijven opbouwen en als je iemand voor de goal vrij ziet staan: afgeven!

De mooiste aanval van de wedstijd met goal werd keurig afgerond door Giani. Ambroos stoomde van achteruit op en zag Marcus vrij staan. Die tikte in een keer door op Giani en die bedacht zich niet en schoot hem er in! 1-1. Niet verlappen jongens maar door gaan! Spartaan kreeg meer kansjes. Mo miste maar net. Marcus vergat de bal eerst aan te nemen. Andre kwam van achteruit weer ouderwets op. Het was wachten op de 2-1 van Spartaan. De ouders en andere supporters moedigden het team aan. KOM OP SPARTAAN!!!

Toch was het Spijkenisse dat een gaatje in onze defensie zag en de bal weer van afstand erin wist te scoren 1-2! Kort daarna kreeg Spartaan een vrije trap. Amar stond achter de bal en kegelde de bal hard op de lat! Wat jammer zeg! Direct daarna kreeg Spijkenisse een vrijetrap en met wat meer geluk ging deze bal er wel in. 1-3!!

Spartaan gaf niet op en bleef aanvallen. Uit een corner van Marcus vloog de bal er in 1 keer in!

2-3! Kan het nog? De jongens gingen er vol voor en de bal werd over en weer gespeeld, het positiespel ging er weer goed uit zien! En dan de bal ging naar voren op Jayden die een enorme pegel in gedachte had..


 maar helaas helaas


hij raakte de bal niet goed

. Een zeer verdient punt bleef uit en Spijkenisse was de gelukkige vanmiddag.

Balend gingen de jongens van Spartaan’20 JO9-3 van het veld nadat ze de ouders en supporters hadden bedankt.

Op naar de volgende wedstrijd tegen Sparta! Een mooie voetbal wedstrijd op het kasteel!

Tot dan!