Sparta Rotterdam JO9-2 – Spartaan’20 JO9-3   3-6

Vandaag was de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Op het mooie jeugdcomplex van Sparta stonden onze jongens vroeg klaar voor de kraker. Wie blijft er op de 4e plaatst, daar ging het om.

Omdat Sparta haar wedstrijden van de JO9 zonder scheidsrechter speelt en de jongens zelf moeten bepalen of het een ingooi, een vrije trap of een corner is, werd dat ook tijdens onze wedstrijd gedaan. Voor onze jongens was dat geen probleem en ze begonnen gelijk zoals altijd aan de wedstrijd.

Er werden door beide teams mooie aanvallen opgezet, met voor beide kansen die maar net naast of over gingen. De achterste linie van Spartaan stond in de 1e helft als een huis! Thomas coachte ver voor zijn doel, Andre nam de andere backs Ambroos en Elton mee naar voren om Sparta daar vast te zetten en de aanvallers Mo, Jayden en Gianni gingen als vanouds vol op de aanval.

Binnen een mum van tijd hadden Gianni, Andre (een geweldige omhaal), Ambroos en Marcus de stand op 0-4 gebracht. En leek er geen vuiltje in de lucht.

In de rust was er weinig tot niks aan te merken, want er werd zeer goed gevoetbald.

In de 2e helft ging het gewoon verder waar Spartaan mee bezig was en scoorde Gianni en Jayden uit een slimme corner de 0-5 en 0-6. Met nog 10 minuten te spelen besloten de trainers van Spartaan niet meer te coachen dit om ook te kijken hoe het zowel zonder scheidsrechter als coachen zou gaan. Dat bleek Spartaan nog niet zo goed te lukken, want Sparta kwam terug tot 3-6. Een heel klein smetje op een hele goede wedstrijd. De 4e plek is weer voor Spartaan’20 en wie weet kunnen we de druk nog opvoeren om alsnog 3e te worden in de competitie van de 1e klasse.

Volgende week de thuis wedstrijd tegen Oude Maas. Maar eerst word er vrijdag (goede vrijdag) nog een mooi toernooi gespeeld bij voetbal vereniging Zwaluwen.