Rhoon JO9-1 – Spartaan’20 JO9-3   2-2

Afgelopen zaterdag was het fysiek sterke Rhoon onze tegenstander. De jongens zagen dat de tegenstander wel een klein kopje groter was, maar de trainers Ferry en Errol hebben tegen de jongens gezegd dat Spartaan de beter voetballende ploeg zou zijn. Een niet geheel fitte Jayden en net van ziekte teruggekeerde Gianni waren er gelukkig wel bij om hun team te ondersteunen met een pittig partijtje voetbal.

Al vanaf de 1e minuut zag je goed voetbal van Spartaan. De bal werd netjes naar elkaar over gespeeld. Uit een schot van Elton werd er een corner weggegeven door Rhoon. Marcus nam de corner slim om hem niet naar de 2e paal voor te schieten maar naar de 1e paal omdat Amar daar helemaal vrij stond. Hij kon de bal vrij inkoppen. 0-1 voor Spartaan!

Rhoon ging vol op de aanval om de 1-1 te maken. Een schot van Rhoon op de paal en de wekelijks sterk keepende Thomas hield zijn doel netjes schoon. Het was uit een counter van Spartaan dat Mo de bal kreeg en vrij door kon lopen naar de keeper en koeltjes de 0-2 op het scorebord bracht.

Spartaan dacht dat de puntjes nu wel in de tas mee naar huis gingen, maar Rhoon liet het hier niet bij zitten. Hun sportieve duelkracht leverde wel wat kansjes op, maar Andre en Ambroos hielden hun mannetje goed in de gaten.Toch vloog een verdwaalde voorzet van Rhoon zo in het goal, waar zelfs Thomas geen antwoord op had.

Rust

In de kleedkamer werd verteld dat Spartaan moest blijven voetballen en niet mee moest gaan met het fysieke van Rhoon. Er waren mooie driehoekjes gemaakt en naar elkaar overgespeeld en dat willen we graag ook in de 2e helft zien, zei trainer Ferry. Ook de omschakeling moet gebeuren als we de bal voorin verliezen.

Na de ranja ging Spartaan op zoek naar de 1-3 en ja
..of nee NET NIET! Elton kwam net een teentje te kort om de bal in het doel te prikken
.. het scheelde echt niks jammer zeg!

En dan zal je altijd zien

..weer een als voorzet bedoelde bal van Rhoon vloog zo het goal in! 2-2.

Er werd van beide kanten goed strijd geleverd maar het bleef 2-2 al met al een verdiende uitslag. Alhoewel


. Het scheelde maar een teen.

Volgende week de topper tegen de nummer 2, OVV