25-02-2017 Spartaan JO9-3 – Rhoon JO9-1   2-1

Zaterdag middag kwam de koploper Rhoon JO9-1 bij ons op bezoek. De uitwedstrijd was in 2-2 geĂ«indigd. Dat was een erg spannende wedstrijd. Voor de afwezige Giani hadden wij “bijna” naamgenoot Giano geleend.

Ook vanmiddag was het een spannende wedstrijd. Afspraak was om gelijk vanaf het begin aan te vallen en Rhoon onder druk te houden. En dat gebeurde. Thomas deed weer fantastisch keeperswerk en zorgde ervoor dat Rhoon niet tot scoren kwam.

Ambroos die vandaag als rechtsback stond kreeg een diepe bal van Andre, een mooie voorzet van Amrboos kwam bij Jayden terecht en die bedacht zich niet en schoot met rechts raak! 1-0.

Rhoon ging nog meer aanvallen, maar Elton in de verdediging en de op het middenveld spelende Marcus hadden de zaakjes goed onder controle. Weer werd Ambroos diep gestuurd maar in plaatst van voor te geven schoot hij hard op het doel. Dit had de keeper van Rhoon niet verwacht en het vlammende schot van Ambroos vloog de goal in. 2-0, het kon niet op! Wat werden de toeschouwers getrakteerd op een mooie pot voetbal.

RUST

In de rust zeiden de trainers dat de jongens op de zelfde manier door moesten gaan met voetballen. Uit de duels blijven en je positie behouden. Maar juist na de rust was het Rhoon dat de touwtjes goed in handen had.

De ene na de andere aanval werd gestopt door Thomas en Amar. Ze zorgden ervoor dat het 2-0 bleef. Maar het was toch een mooi afstandsschot van de goed spelende middenvelder van Rhoon die de stand op 2-1 bracht. Met nog 10 minuten te spelen kwam Spartaan moeizaam onder de druk vandaan. Toch had Mo nog een mooie kans maar schoot hij rakelings naast.

Met het hele team werd de 2-1 voorsprong verdedigd, de trainer van Rhoon moedigde zijn team naar voren om er nog 1 in te prikken. Maar het mocht niet zo zijn. Spartaan had de koploper verslagen!

Wat een gejuich op het veld. Na de penalty’s werd de slinger weer eens vol trots getoond. Een verdiende overwinning! Door een sterke 1e helft en goed verdedigend werk van het hele team.

Op naar de volgende wedstrijd. En wie weet zit er nog wat moois te wachten.