Afgelopen woensdag 15 maart 2017 speelde Spartaan’20 JO9-3 een oefenwedstrijd tegen de iets grotere en oudere HBSS JO11-2 uit Schiedam. Omdat onze jongens goed positiespel kunnen spelen (maar daar nog te weinig gebruik van maken en te vaak de “lange bal” hanteren) kregen ze een opdracht mee. GEEN lange ballen, en vanuit achter beginnen met de opbouw. Het werd een mooie wedstrijd en de uitvoering werd zeer goed uitgevoerd. Eindstand 2-8 voor Spartaan!

Zaterdag 18 maart 2017 kwam de koploper en zeer goed voetballende OVV JO9-1G naar ons toe (de “G” achter het elftal betekent dat OVV een Gemengd team heeft, dus dat er ook meisjes meespelen). Uit hadden we verdiend met 3-0 verloren en hadden we wat ziek, zwak en misselijke jongens in het team. Dit maal wilde Spartaan daar een andere wedstrijd tegenover zetten. Met de zelfde opdracht als afgelopen woensdag begon Spartaan weer met goed voetbal.

Er waren kansen voor Marcus, Jayden, Giani en Mo. Helaas stond de keeper van OVV steeds in de weg. Ook OVV kreeg een paar goeie kansen, maar Andre, Ambroos en de “jarige Elton” stonden weer goed hun mannetje waardoor Thomas niet veel te doen kreeg.
Van achteruit werd een aanval opgezet, Thomas speelde de back Amar in, die Giani vrij zag staan in het midden. Na een mooie dribbel gaf hij de bal aan Mo die zich niet bedacht en Spartaan op een 1-0 voorsprong schoot! Wat een mooi uitgespeeld doelpunt was dat zeg!

OVV liet het er niet bij zitten en begon ook met aanvallen. Het was een afstandsschot van OVV die Thomas met een uiterste redding tot corner stootte. De corner van OVV werd mooi naar de 2e paal geschoten, waar een speler van hun vrij stond en hem er zo in kon tikken. 1-1.

Spartaan liet het er niet bij zitten en blijf het spelletje zoals afgesproken gewoon door spelen. Weer van achteruit werd er opgebouwd, positiespel werd goed uitgevoerd totdat Elton de bal voor zijn voeten kreeg. Van wel 16 meter vuurde hij de bal op het doel en via de binnenkant van de paal ging de bal het doel in! 2-1. Zoals Ramos het in zijn goeie tijd bij Real Madrid doet zo vierde onze jarige Elton zijn doelpunt! Wat een dubbelfeest was dat zeg!

RUST

Hijgend en puffend namen de jongens plaats op de bank, bekertje drinken erbij en allemaal luisteren hoe er in de 2e helft gespeeld moet gaan worden.

OVV begon direct met aanvallen. Kansen kregen zij ook, maar Thomas stond als een echte leeuw zijn goal te verdedigen. Wat een reddingen maakte hij weer. Spartaan kreeg ook goeie kansen het was Marcus die de bal voor het intikken had maar net iets te lang wachtte met schieten.

Weer een uitbraak van OVV, omdat Spartaan doordekte op de helft van OVV moesten Ambroos, Andre en Amar goed opletten en vaak hard terug rennen met de omschakeling dat deden ze voortreffelijk. Klasse jongens! Een mooie individuele actie van Mo strandde op de keeper, een uithaal van Giani vloog net naast.

Toen floot de goed fluitende scheidsrechter voor het einde! JAAAA 2-1 gewonnen van de koploper met goed voetbal! De trainers van OVV vonden het een verdiende uitslag en complimenteerden Spartaan met het goede voetbal.

Klasse jongens! De trainers, ouders, supporters en zelfs mensen uit de omgeving hebben genoten van jullie! Zaterdag lekker een dagje vrij maar a.s. woensdag 22-03-2017 weer een oefenwedstrijd tegen Pernis JO9-11