Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Een geheel vernieuwd F3 wat nu JO9-3 heet, speelde de eerste wedstrijd tegen Charlois JO9-2.

Thomas, Elton, Ambroos, Rik, Marcus, Jayden, Mo, Andre en Amar waren er op gebrand om voor eerst samen met elkaar een mooie wedstrijd aan het publiek te laten zien.

De eerste 5 minuten wisten de jongens van Spartaan elkaar te vinden en werden al schoten van Rik en Andre rakelings naast geschoten. Charlois had nog niks in te brengen. 10 minuten laten kreeg Marcus de bal en schoot van afstand raak. 0-1! Charlois liet het kopje niet hangen en probeerde ook aan te vallen. Al snel kregen ze een goede kans waar Thomas net niet bij kwam. 1-1.

Charlois zag dat onze jongens een beetje van streek raakten en daar wil Charlois natuurlijk van profiteren. Met z’n allen gingen ze aanvallen. Ook omdat Spartaan een erg aanvallend team is, is het een enerverende wedstrijd. Even vergaten de jongens van Spartaan om te schakelen en te verdedigen en kon Charlois ongehinderd 2-1 scoren.

Trainer-leider Ferry ging rustig op het veld zitten en uitleggen wat er beter kon. En dat de jongens zeker niet van Charlois hoefden te verliezen.

De jongens pakten het goed op want in de 2e helft kreeg Mo de bal en schoot die hard tegen de touwen! 2-2 Wat waren ze blij! WIE ZIJN WIJ? SPARTAAN! Vol gingen de jongens voor de 3e goal en er kwamen kansen. Andre schoot net naast. Ook Charlois kreeg kansen en Thomas had het geluk dat Ambroos en Elton, Amar en Jayden hun verdedigende taak goed oppakten. Er moet bij gezegd worden dat sommige spelers voor het eerst op een positie speelden waar ze niet eerder gespeeld hadden.

Bij een sluwe counter van Charlois kon Thomas de bal helaas niet keren en omspeelde de lepe spits van Charlois hem om de bal vervolgens in het lege doel te prikken. 3-2

Beteuterd liep Spartaan naar het midden om de aftrap te nemen. “KOP OP JONGENS HET KAN NOG!” werd van de tribune geroepen. En daar gingen onze jongens weer. Na een mooie aanval over 3 schijven kwam de bal bij Marcus die zijn man voorbij ging en van afstand de verdiende 3-3 maakte.

De scheidsrechter floot voor het einde.

Al met al hebben onze jongens een mooie wedstrijd op de mat gelegd. Om nog veel met elkaar te trainen en wedstrijden te spelen zullen de jongens van JO9-3 nog vele mooie wedstrijden gaan spelen.

De ouders, trainer en andere supporters zullen er dan natuurlijk weer bij zijn.