JO19-1NieuwsNieuws 2018/2019Wedstrijdverslagen

Uniek is het niet, want het toen nog A1 geheten JO19 speelde vele jaren geleden al eens in de 1e divisie. Maar een formidabele prestatie van deze generatie is het natuurlijk wel! In een enorm spannende wedstrijd heeft Spartaan’20 JO19-1 de Amsterdamse rivaal AFC verslagen en promoveert hierdoor naar de landelijke 1e Divisie.

AFC behoort net als Spartaan’20 tot de top van de Nederlandse  Amateurjeugd. De Amsterdammers eindigden in de tweede divisie A op de tweede plaats, net zoals Spartaan’20 JO19-1 deed in de tweede divisie B. In de nacompetitie die volgde, werden niet-misselijke ploegen als FC Den Bosch, FC Dordrecht, Go Ahead Eagles, Kon. HFC, Hollandia en De Treffers uitgeschakeld:  AFC en Spartaan’20 bleven als finalisten over.

Op het veld van Alphense Boys werd een verwoede Ă©n sportieve strijd gestreden tussen twee uitstekend voetballende teams. In Spartaanse kringen werd AFC gevreesd, want de uitslagen die het in de nacompetitie behaalde waren indrukwekkend. En ook de tegenstanders die Spartaan’20 eerder ontmoette, spraken met ontzag over het sterke AFC.

Spartaan’20 startte zeer geconcentreerd en wist beter dan AFC de voorwaartsen te vinden. AFC liet wel zien dat het erg veel kwaliteit in huis heeft, maar de Rotterdamse aanvallers toonden meer creativiteit, waardoor ze net een beetje kansrijker waren. In de voorgaande nacompetitie-wedstrijden liet Spartaan’20 de tegenstanders door slordigheden nogal eens in de wedstrijd komen. Maar deze keer bleef elke speler goed bij de les en waren de slordigheidjes op de vingers van een hand te tellen. En omdat Spartaan’20 de AFC-ers goed op de huid zat, kon er voor rust gerust gesproken worden van een beter Spartaan’20.

In de tweede helft eenzelfde wedstrijdbeeld. Beide teams beseften dat elk foutje wel eens funest zou kunnen zijn, dus voorzichtigheid was het devies. In de 30e minuut was er een scrimmage voor het doel van AFC. De bal kwam tegen de binnenkant van de paal, maar werd tot teleurstelling van de helft van het publiek op de volle tribune uit het doel gewerkt.  De erop volgende hoekschop werd prima genomen en alsnog in het doel gewerkt door Quinton Burk: 1-0.

De 1-0 voorsprong betekende een heet slot-kwartiertje, want AFC ging uiteraard va-banque spelen. In dat kwartier gebeurde er natuurlijk nog van alles, maar de Spartaan’20-keeper hield zijn doel schoon. Hij had hiervoor nog wel een keer de hulp van de paal nodig, toen de bal snoeihard door een AFC-er werd ingeschoten maar via de binnenkant van de paal achter de keeper langs het veld weer in vloog. Spartaan’20 bleef ondanks de grote druk geconcentreerd voetballen, zodat na 90 minuten de 1-0 nog altijd op het scorebord prijkte. Maar de scheidsrechter kon kennelijk geen genoeg krijgen van de heerlijke wedstrijd, want hij liet nog langdurig doorspelen. AFC was echter moegestreden en steeds duidelijker werd het dat Spartaan’20 met de zege aan de haal zou gaan en zich volgend jaar op het 1e divisie-niveau mag gaan presenteren. Na afloop was Spartaan’20 te moe om te juichen, maar uiteraard is het feestje gevierd! De vele aanwezige Spartaan’20-supporters mogen de komende tijd even tot rust komen, want het valt soms niet mee zo’n spannende wedstrijd mee te beleven

We feliciteren alle spelers en de complete begeleidingsstaf onder leiding van trainer en hoofd van onze jeugdopleiding Maikel van Pul van harte met dit geweldige succes!

De spelers die doorstromen naar onze senioren-selectie wensen we veel succes en hopelijk daarin straks net zo’n mooi resultaat. En de spelers die nog een jaar O19 gaan beleven, moeten natuurlijk vooral gaan genieten van het topniveau waarop ze komende seizoen gaan uitkomen. Nu eerst even vakantie!