JO13-8NieuwsNieuws 2018/2019Wedstrijdverslagen

NB: eindelijk weer eens een verslag van een elftal en dan krijgt de redactie het verslag niet goed op de teampagina verwerkt. Daarom maar voor Ă©Ă©n keertje op de voorpagina!

09-04-2019 Verslag Wedstrijd SVS D2 – Spartaan20 D8 (JO13-8)

In de topper tegen lijstaanvoerder SVS D2 behaalden we een meer dan verdienstelijk resultaat.
We speelden in deze uitwedstrijd met een kleine variatie in het systeem n.l. 4-4-2 met Dean en Patrick in de spits. Uitgelegd was vooraf dat we voetballend vanuit het middenveld, of de diepe bal van achteruit zouden spelen. Hierdoor gaven we de tegenstander weinig kans om een aanval op te zetten doordat het steeds werd onderbroken door ons sterk spelende middenveld.

We waren in balbezit steeds uiterst gevaarlijk. Alleen jammer dat we veel buitenspel stonden (of enige malen niet?). We gaven meer dan goed partij en we dachten dus hier minimaal een heel verdiend punt te gaan halen.

Rust derhalve 0-0 .

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Een fel en ook beter Spartaan verkreeg goede doelmogelijkheden, maar ook nu weer stonden de twee voorwaartsen te vaak buitenspel.

Toch kwamen we op voorsprong, doordat een speler een penalty verkreeg na vallen in het strafschopgebied. Nemer Wasim schoot de baal hoog in, 0-1. Erna verkreeg Salim twee dotten van kansen om vrij voor de keeper de bal eenvoudig in te tikken en zodoende de zege veilig te stellen. Dat lukte helaas niet.

Echter in de laatste minuut werd een lange bal fataal, die volgens Malik duidelijk naar buitenspel rook. Het werd 1-1, een zeker verdiende overwinning ging jammer genoeg verloren.

Zo spelend moeten we toch mee kunnen doen om de bovenste plaatsen. Allemaal elke week goed trainen met name vooral op positiespel, de steekpass en de kaats. Dan gaan we nog mooie dingen laten zien in de komende wedstrijden.

De eerstkomende drie wedstrijden krijgen we iets mindere tegenstanders dan SVS, dus er zijn mogelijkheden. Succes boys namen de beide trainers.