JO 13-5 sluit beker ronde winnend af

Gisteren stond alweer de laatste bekerwedstrijd op het programma. Deze was bij en tegen XerxesDZB. Xerxes is een van de oudste voetbalverenigingen van Nederland en heeft vele goede voetballers voortgebracht. Een klein waterig oktoberzonnetje en een goede grasmat zorgden weer voor uitstekende omstandigheden. De thuisploeg mocht aftrappen. 

De eerste kans is voor ons. Stan krijgt de bal van Geatan en stuurt Gio weg. Deze speelt de bal iets te ver voor zich uit, Viktor probeert er nog aan te komen en sleept er een corner uit. Noa neemt ‘m, maar het loopt op niets uit. Hierna volgt er nog een schot van Lucas maar deze belandt in de keeper zijn handen.

Nu is het XerxesDZB dat er goed uitkomt, maar onze verdediging met Said, Geatan, Randy en Amin lossen het goed op. Het spel speelt zich nu af rond de middencirkel. De keeper van Xerxes schiet niet goed uit en Noa vangt op. Hij schiet gelijk, maar de bal belandt weer in de handen van de keeper.

De keeper schiet wederom uit. De bal komt met een boog aan, Stan speelt de bal direct met binnenkant voet naar Viktor. Deze speelt Gio aan die doorloopt op de keeper. In eerste instantie schiet hij op de uitgekomen keeper, maar in de rebound tikt hij de bal keurig binnen. 0-1. 

Na het doelpunt is het spel erg rommelig, veel balverlies en verkeerde passes. Voor rust krijgen wij nog een corner op links. Deze wordt genomen door Alessandro maar Viktor kopt de bal net naast. 

Na de rust mogen wij aftrappen. Wij komen een klein beetje onder druk te staan van XerxesDZB. Zij krijgen een aantal vrije trappen op gevaarlijke posities, maar deze gaan gelukkig allemaal over of naast.

Gio komt nog in botsing met de keeper en raakt licht geblesseerd, het wonderwater van trainer Danny, helpt Gio meteen weer op de been.

Na deze gebeurtenis gingen wij weer voetballen, de ene na de andere aanval van onze kant. Jaythly heeft erg weinig te doen gehad, hij hoefde maar 2 of 3 keer echt in actie te komen. Lucas krijgt de bal van Hoessein, hij stuurt Gio weg. De bal is net te hard, maar Gio sleept er een corner uit. Deze loopt voorlangs achter.

Wij krijgen een vrije trap op rechts, de hoge bal wordt bijna in eigen doel gekopt.  Weer een goede aanval van ons. Gio, die de bal krijgt van Amin, legt terug op Stan. Deze geeft voor op Diego. Die draait weg en schiet, maar de bal gaat over het doel. Door deze aanval op te schrijven heb ik eerlijk gezegd het 2e doelpunt gemist. Het enige wat ik nog net zag was dat Diego zijn man uitspeelde en de leren knikker keurig in de hoek schoot. 

We kunnen terug kijken op een leuke bekercompetitie, waar we hele mooie dingen hebben gezien, maar ook dat de boys nog een aantal dingen moeten leren. Neemt niet weg dat onze toppers het goed hebben gedaan tegen jongens van soms 2 jaar ouder. Van de 7 gespeelde wedstrijden er 4 winnend afsluiten is keurig.

Een mooie 4e plek is een goed resultaat!
Op naar de competitie!!