JO13-5 tegen ’s Gravenzande JO13-2   3-1

Zoals vooraf was aangekondigd moesten we tegen de koploper uit onze competitie. De wedstrijd begon laat, pas om 15:30 uur aan de Oldegaarde. De trouwe vaste supportersschare was ook weer van de partij om de wedstrijd te aanschouwen.

’s Gravenzande mocht aftrappen. Ondergetekende was zich nog aan het installeren toen de eerste kans zich voor deed. Na de spelhervatting van de tegenpartij lag de bal binnen no time bij ons in het mandje. We keken dus al vroeg tegen een achterstand aan. De tegenstander zette de eerste helft bij iedere actie goed druk op de bal, waardoor wij niet in ons spel konden komen. De felheid van de tegenstander was op het randje van het toelaatbare.

Gio wordt voor de ogen van het publiek onderuit gelopen, vrije trap voor ons. Victor ziet Noah en Jeneall gaan en geeft een lange bal. Maar helaas, de mannen komen net te kort. Een schot van ’s Gravenzande gaat rakelings naast, achterbal voor ons. Het tweede kwart zijn wij meer op de helft van de tegenstander, maar we gaan rusten met 0-1 achterstand.

Na de siroop mogen wij aftrappen. Meestal komen de mannen sterker terug na rust, waarschijnlijk heeft dit te maken met de peptalk van trainer Carlo. Ook dit keer zag je de gretigheid bij ons er vanaf stralen toen de mannen weer het veld opkwamen (hoezo geen winnaars mentaliteit KNVB ?)

Wij beginnen goed aan de 2e helft en de tegenstander werd getrakteerd op een koekje van eigen deeg. Wij zaten er fel en ook tegen het toelaatbare aan op. De bal wordt veroverd door Hoessein, die geeft de bal voor, maar helaas de bal loopt voorlangs en gaat achter.

Lucas stuurt tot 2 keer toe Gio weg, maar beide keren loopt het op niets uit. Onze druk neemt toe en ’s Gravenzande komt er niet meer uit. Victor lost een schot van afstand, de bal komt terug en Randy, die in de spits mocht, deed wat van hem verwacht werd en schiet de bal achter de oren van de Goalie van ’s Gravenzande, 1-1.

Hierna blijven wij de druk op de ketel houden en het is alleen Spartaan wat nog voetbalt. Door de gretigheid van de mannen komen Gio en Randy met elkaar in botsing, waardoor Gio even naar de kant moest. Een goede bal van Geatan op Jeneall, maar helaas deze bal gaat achter.

Jaythly pakt nog een vrije trap en het spel gaat verder. Hierna is het Noah die alert reageert op een mislukte bal van de verdediger. De bal gaat tegen de hand van de tegenstander en de scheids legt de bal op de stip. Randy mag aanleggen en schiet de pingel in 2 keer binnen. 2-1!

Het derde doelpunt ontstaat doordat Lucas de bal krijgt van Alessandro. Deze ziet Jeneall gaan en geeft de bal keurig in de loop mee. Ook Jeneall schiet de bal in 2e instantie binnen, wedstrijd gelopen!

Hierna was het nog een paar minuten spelen en de tegenstander droop af met de staart tussen de benen na het eind fluit signaal. 3 punten ingelopen, volgende week staat de wedstrijd tegen TOGB op het program.