Spartaan JO13-5 (E- top)-Nieuwerkerk JO13-32016-17e-topjo13-5

Zaterdag stond de wedstrijd tegen Nieuwerkerk JO13-3 op het programma. Wij hadden het thuisvoordeel en na de training van afgelopen donderdag gaf dit veel vertrouwen. Het weer was, zoals de laatste dagen schitterend en we speelden op veld 1. De kleine mannen werden bekeken door de grote mannen (Spartaan ’20 zat 1).

Nieuwerkerk mocht aftrappen en wij speelden in het wit. De eerste corner is voor ons, maar deze wordt weggewerkt door Nieuwerkerk. De tegenaanval wordt door goed ingrijpen van Jeneal over de achterlijn gewerkt. Voordat de corner genomen wordt is er iets met onze goalie Jaythly. Achteraf bleek dat hij gestoken was door waarschijnlijk een wesp.

Na ongeveer 15 min spelen hadden we een drinkpauze. Deze werd uiteraard benut om te drinken, maar ook om wat aanwijzingen te geven aan de mannen. Er werd te gehaast en te onrustig gevoetbald.

Wij krijgen een vrije trap toegekend op een mooie positie. Stan mag aanleggen, maar schiet in de keeper zijn handen. Hierna krijgt Diego nog een schietkans, maar ook deze belandt in de handen van de keeper. Hieruit volgde een tegenaanval maar Jaythly kwam er goed uit en pakte de bal. Vlak voor rust creëerden wij nog een goede aanval. De goed spelende Randy krijgt de bal van onze keeper. Randy ziet Diego vrij staan een speelt hem in. Diego speelt Hoessein aan die de bal op Stan legt. Deze probeerde te schieten maar het schot mist net de power. Hierna fluit de scheids voor rust, 0-0.

Na de rust mogen wij aftrappen en komen goed uit de startblokken. Het spel is nog steeds te onrustig, maar wij kruipen steeds meer op naar de goal van Nieuwerkerk. Vanuit een rommelig moment op de rand van de 16 van Nieuwerkerk krijgen wij plots een kans. Via Shanley krijgt Jeneal de bal. Deze tikt naar Hoessein en die probeert te schieten. Dit lukt, maar de bal mist ook hier weer power. Nu is het Lucas die de bal krijgt van Jaythly. Deze passt op Shanley, maar deze stuit op de keeper van Nieuwerkerk.

Goede aanval van ons via Viktor naar Amin, die speelt Lucas aan. Die speelt Hoessein in en deze gaat de 1/2 aan met Noah. Hierna speelt Hoesein Jeneal aan maar die loopt op de keeper. In deze fase worden wij sterker en Nieuwerkerk komt niet meer aan de bal. Het eerste doelpunt hangt dan ook in de lucht.

De 1-0 ontstaat doordat Jeneal de bal krijgt van Geatan. Deze gaat de 1/2 aan met Stan die goed doorloopt. Amin die “onder de bal” gekomen is krijgt hem ook van Stan. Amin geeft de bal perfect voor op de stropdas van de goed spelende Viktor. Die hoeft er alleen maar tegenaan te lopen maar kopt snoeihard binnen! De verdiende 1-0 staat op het score bord.

Wij ruiken onze kans en gaan door met druk zetten. Nieuwerkerk krijgt nog een vrije trap maar die word naast geschoten. De 2-0 ontstaat doordat Viktor de bal krijgt aangespeeld van Alessandro. Viktor speelt Stan aan die op zijn beurt Jeneal bereikt. Viktor loopt goed door en krijgt de bal terug van Jeneal. Deze speelt zijn man uit en legt de leren knikker keurig in het mandje. 2-0.

De achterhoede met Randy, Amin, Viktor, Jaythly, Alessandro, Geatan en Said stond weer als een huis en heeft weinig weggegeven. Het middenveld met Diego, Hoessein, Lucas en Stan moest zorgen voor de aanvoer naar voren. De voorhoede met Noah, Jeneal, Shanley moest voor gevaar bij de tegenstander zorgen. De boy’ s hebben alles gegeven en hebben laten zien dat ze 1 team zijn!

Op naar Sparta volgende week!