Gisteren was het zover, de vijfde competitie wedstrijd alweer. We moesten naar Schiedam tegen Excelsior’20 JO13-2. Deze ploeg had pas 1 wedstrijdje gewonnen tot nu toe. We speelden op het hoofdveld, het was zo vroeg en donker dat we het veld moesten zoeken. Om een uur of 8.15 kwam het zonnetje op en dit gaf een geweldig plaatje. Dauwtrappen heet dat volgens mij.

Excelsior mocht aftrappen, we beginnen erg rommelig met veel balverlies en slordige passes. De eerste kans is echter weer voor ons, Viktor krijgt de bal van Gio en wordt de hoek in gedreven. Deze geeft voor op Noah maar deze schiet net naast. Nu is het Diego die Noah wegstuurt met een goede bal. Noah loopt door maar stuit op de keeper van Excelsior’20.

Excelsior’20 zet druk en dat resulteert in 3 corners achter elkaar. Het spreekwoord “3x is scheepsrecht” gaat helaas voor ons op en we kijken tegen een achterstand aan, 1-0.

Wij rechten de rug en gaan proberen te voetballen. Via een uitbal op links krijgt Stan de bal van Randy. Deze legt aan en schiet. De bal mist net wat kracht en het is Viktor die de bal toucheert en de leren knikker belandt keurig over de keeper in het mandje. De stand is weer gelijk. Volgens het meegereisde publiek stonk het een klein beetje naar buitenspel. Maar er is niemand bij de zwart/witten die daar over zeurt.

Voor rust krijgen we nog een klein kansje. Viktor wordt weggestuurd door Stan, deze geeft voor maar de keeper zit er goed tussen.

Hierna is het rust. Het vertoonde spel verliep erg moeizaam de eerste helft.

Na rust mag Excelsior’20 aftrappen. Na een paar omzettingen in het veld zagen we een heel ander spartaan’20 in de tweede helft. Het is na rust gelijk raak! Noah en Diego zetten druk op een terugspeelbal van Excelsior’20. De keeper maakt een fout en daar weet Diego wel raad mee en straft de fout keurig af, 1-2!

Het is Spartaan’20 dat laat zien waar ze toe in staat zijn. We gingen met zijn allen voetballen en het was de tweede helft alleen maar tikkie takkie voetbal wat we zagen.
Stan krijgt de bal van Hoessein. Deze geeft een steekbal op Naoh, maar zijn schot wordt geblokt door de keeper.

Jaythly pakte nog een schot van dichtbij en deed gewoon mee aan het goede spel. Het is nu Lucas die een goede steekbal geeft op Noah maar de bal wordt net corner getikt door de linksback van Excelsior. De corner haalt niets uit.

De druk blijft op de ketel en het is Noah die met een bekeken schot de 1-3 noteert! Wat een genot om naar te kijken als de boys zo lopen te tikken!

Door goed doorlopen van Gio krijgt Diego de bal en loopt goed door en prikt beheerst de 1-4 binnen. De verdediging met Amin, Viktor, Geatan, Randy en met name Jeneal laten even spierballen zien en klappen erop alsof de brilstand nog op het scorebord staat, geweldig om te zien!

De 1-5 vond ik persoonlijk de mooiste. Geatan verovert de bal achterin en gaat de 1/2 aan met Hoesein, niet een keer, maar 2 keer een 1/2! Alessandro maakt het veld groot zodat Diego bediend kan worden door Geatan. Diego loopt door en wil zelf doorgaan maar wordt opgevangen door de rechtsback van Excelsior’20. In 2e instantie legt hij de bal terug op Lucas en deze schiet de bal onhoudbaar binnen.

Met name de 2e helft werd er erg goed gevoetbald met oog voor elkaar. Ga zo door mannen!!