NieuwsNieuws 2017/2018

Spartaan’20 JO13-1 – PSV JO13-1 eindigde in een 0-1 overwinning voor de Eindhovenaren

Net als in de uitwedstrijd waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd en probeerden voetballend het overwicht te vinden. Maar op het middenveld werden er al zovele persoonlijke duels aangegaan, dat de beslissende pass er niet uitkwam. Door het sterke optreden van de wederzijdse verdedigers kwamen de aanvallers vervolgens niet toe aan uitgespeelde kansen.

Na goed keeperswerk, van de Spartaangoalie, kreeg PSV halverwege de tweede helft een corner te nemen die uiteindelijk de beslissing in de wedstrijd opleverde, 0-1.

Het slotoffensief van Spartaan’20 leverde na een vrije trap met een kopbalcombinatie nog een klein kansje op de gelijkmaker op, maar de bal werd tot hoekschop verwerkt.
Even later leidde 1 splijtende counter van PSV nog bijna tot een tweede treffer, maar ook hier werd op het laatste moment redding gebracht.

De jonge, zeer goed leidende, scheidsrechter D. Mulders kon beide helften precies op tijd affluiten, omdat er geen tijdverlies was vanwege blessures, of overdreven trage wissels. De talrijke toeschouwers zijn niet voor niets gekomen. Dit was het jeugdvoetbal, zoals we het graag zien.

Kijkt u nu alvast even op onderstaande link, voor interviews met jeugdvoorzitter Erik Zijlmans en assistent-trainer Karim el Mahjoubi (trainer Rick Buitenhuis kon vanwege het verplaatsen van de wedstrijd niet aanwezig zijn)

Laatste nieuws: Maandag (7 mei 2018) in Sportclub Rijnmond is er een reportage te zien van de wedstrijd van Spartaan ’20 JO13-1. Met onder meer reacties van twee spelers. De uitzending begint om 17.30 uur.