Spartaan’20 JO11-8 –VFC JO11-7  (4-1)

Op 11-11-2017 stond de thuiswedstrijd tussen Spartaan’20 JO11-8 en VFC JO11-7 op het programma. De wedstrijd tussen de nummer 2 en de nummer 5 van de competitie begon om 13:45. Onze jongens begonnen na de goede wedstrijd van vorige week vol vertrouwen aan de wedstrijd maar al snel bleek dat VFC JO11-7 van plan was om onze jongens goed partij te geven.

Onze jongens gingen vanaf de aftrap zoals wij inmiddels gewend zijn gelijk in de aanval. In de 2e minuut is het Ties die het eerste schot op het doel van VFC mag schieten maar de keeper van de tegenstander is alert en pakt bal.

Hierna is het de tegenstander die even het betere van het spel heeft, onze jongens hebben moeite de bal uit te verdedigen waardoor VFC in de 3e minuut op goal schiet, gelukkig staat Soufian goed op te letten en keert de inzet.

Na de spelhervatting, een snelle uitbraak van onze jongens. Tex speelt Ties aan die op goal schiet maar helaas pakt de keeper zijn inzet voor de 2e keer. Even later is het Rino die op goal kan schieten maar ook dit schot is een prooi voor de VFC doelman.

Het spel van onze jongens is in deze fase een beetje rommelig en het naar elkaar overspelen wat vorige week zo goed ging gaat een stuk minder. Onze jongens lijken ook onrustig aan de bal en hebben aardig wat onnodig balverlies.

VFC kreeg in de 7e minuut een enorme kans om de 0-1 te scoren maar gelukkig zat het de tegenstander niet mee en kon onze keeper redding brengen op een niet te missen kans van de tegenstander.

In de 13e minuut is het de mee opgekomen Dominique die met een poeier van afstand de keeper van de tegenstander in het net laat vissen en de 1-0 voor zijn rekening neemt. Hierna is het Jay die de bal van Tex krijgt en op goal kan schieten maar weer is daar die keeper die de bal uit de lucht plukt.

In de 15e minuut kan Ties profiteren van een te korte terugspeelbal op de keeper van VFC en schiet hij de bal via een VFC-verdediger binnen 2-0.   Dan is er weer een kans voor onze jongens als Ties op links met de bal naar voren gaat, Jay bereikt die langs de keeper schiet maar helaas de bal op de lijn weggehaald ziet worden door een VFC-verdediger.

In de 18e minuut scoort de tegenstander met een schot dat nog van richting wordt veranderd door een van onze Jongens 2-1. Na de rust gaan onze jongens op zoek naar de 3-1 maar ze moeten wel op passen want de tegenstander komt er een paar keer gevaarlijk uit.

Onze jongens pakken in de 2e helft de draad op en krijgen het betere van het spel. Het is Rino die op aangeven van Krishna in de 34ste minuut de 3-1 binnen schiet. Ook verdedigend gaat het nu wat gemakkelijker en VFC komt er aanvallend niet meer aan te pas. Onze jongens blijven aanvallend gevaarlijk en uiteindelijk is het Tex die met een afstandsschot de eindstand op 4-1 bepaald.

Gemakkelijk ging het vandaag niet. Toch is het goed om te zien dat de Boys de koppies niet hebben laten hangen en gebikkeld hebben wanneer het even minder ging. Hierdoor hebben ze toch verdiend gewonnen en blijven zonder verliespunten in de competitie.