Zaterdag 4 november 2017 Spartaan’20 JO11-8 – Smitshoek JO11-12

Alweer de derde thuiswedstrijd op rij voor de jongens van JO11-8. Deze keer mochten onze kanjers het opnemen tegen Smitshoek JO11-12. Direct na het eerste fluitsignaal lieten onze jongens zien dat er voor de tegenstander vandaag niets te halen viel.

Spartaan’20 JO11-8 was feller dan de tegenstander en speelde de bal goed naar elkaar over, het eerste Spartaanse doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Een goede pass van Krishna zorgde ervoor dat Rino alleen op de goal van de tegenstander kon afgaan om te scoren, 1-0.

In de vierde minuut doet Smitshoek iets terug. Een schot op goal, maar daar staat onze betrouwbare doelman Soufian die de bal ten koste van een hoekschop wegstompt. De bal uit de hoekschop komt bij Krishna terecht, die ziet dat Jay op de rechterkant een sprint inzet en hij schiet de bal naar Jay.

Jay rent met de bal een paar tegenstanders eruit en geeft een voorzet aan Rino die voor de goal staat, maar de bal net niet goed op zijn hoofd krijgt. Jammer want deze aanval had beter verdiend. In de 9e minuut is het Dominique die Jay aanspeelt, die vervolgens een 1-2tje aangaat met Krishna, waarna Jay weer op snelheid richting de achterlijn kan gaan om de voorzet te geven. Jammer dat de voorzet gepakt kon worden door de keeper van Smitshoek, maar weer een mooi uitgespeelde kans.

In de 10e minuut is het Krishna die van de tegenstander met de bal door het midden mag lopen en de keeper van Smitshoek verrast met een mooi afstandsschot 2-0. Even later in de 12e minuut is het Rino die de bal naar voren schiet, waardoor de bal bij Jay terecht komt. Jay lift de bal over de uitkomende keeper heen en loopt goed door om de bal in het netje te schieten, 3-0.

In de 14e minuut is het weer raak als Ties de bal van de tegenstander afpakt, de uitgekomen keeper met een voorzet aan Rino kansloos maakt, waarna Rino de bal simpel in de goal kon tikken. 4-0.In de vijftiende minuut pakt Ties de bal van een verdediger van Smithoek af en geeft een voorzet op de voor de goal staande Rino die netjes afrondt en de 5-0 binnenschiet.

Spartaan blijft leuk voetballen. Tex, Dominique en Liano verdedigen goed en komen mee naar voren wanneer het kan. In de 20ste minuut doet de tegenstander iets terug en scoort uit een hoekschop 5-1.

Net voor de rust waren er nog 2 schoten van Jay en 1 afstandsschot van Krishna die er net niet in gingen waardoor de jongens de rust in gingen met een ruststand van 5-1.

Na de rust veranderde niets aan het spelbeeld. Spartaan bleef lekker aanvallen en na een goede combinatie tussen Tex en Jay werd de voor de goal vrijstaande Ties gevonden die de 6-1 binnenschoot. In de 28ste minuut was het de beurt aan de opgekomen Dominique om met een mooi afstandsschot te scoren, 7-1.

In de 32ste minuut probeert Liano de 8-1 te scoren maar helaas komt zijn schot op de paal terecht, jammer. Hierna kregen onze jongens veel kansen om te scoren maar de doelman van Smithoek stond lekker te keepen en pakte veel ballen.

In de 41ste minuut is het Smithoek dat een doelpunt mocht vieren en de stand terugbracht naar 7-2. Niet onder de indruk van het tegendoelpunt voetballen onze jongens lekker verder en blijven ze kansen krijgen om de score verder uit te breiden.

In de 44ste minuut is het dan ook weer raak voor onze jongens als Ties de 8-2 binnenschiet. In de 45ste is het Tex die de keeper van Smitshoek passeert met een goed schot 9-2. Hierna weer een paar kansen voor Spartaan maar het is Smitshoek die de laatste treffer mag maken, eindstand 9-3.

Goed gespeeld jongens, hard blijven trainen dan gaan zeker veel potjes winnen!!