18-11-2017 SV Charlois JO11-7 -Spartaan’20 JO11-8   2-3

Vandaag om 8:30 stond de spannende topper tussen SV Charlois JO11-7 en Spartaan’20 JO11-8 op het programma. Het was voor onze boys wel even schrikken toen ze tijdens de warming up zagen dat de tegenstander wel erg veel spelers had. Op zich maakt het niet zoveel uit want je speelt zo-wie zo 7 tegen 7 en onze jongens staan niet voor niets bovenaan in de competitie.

Spartaan begint echter ongelukkig aan de wedstrijd en gelijk na de aftrap is er een goed uitgespeelde kans van SV Charlois waardoor onze jongens op een snelle 1-0 achterstand kwamen.

Na de treffer laten onze jongens zien dat zij hier niet gekomen zijn om te verliezen. Op het veld word gestreden om iedere bal en de meeste duels worden door Spartaan gewonnen.

Onze Spartanen spelen goed naar elkaar over en geven de tegenstander met vlagen les in samenspel. Achter staat het ook allemaal goed, Tex, Krishna, Dominique en Liano hebben de boel achter onder controle. Het is Spartaan’20 dat goed voetbal laat zien en dominant is en SV Charlois dat tegenhoud en met lange ballen op de counter speelt. Jay, Krishna, Rino en Ties hebben voorin dan ook veel kansen om de 1-1 te scoren maar op een of andere manier wil de bal er maar niet in.

Het is wel duidelijk dat onze jongens veel beter kunnen voetballen dan de tegenstander en wij als toeschouwers (ouders) genieten van het goede spel van onze kinderen.

Bij aanvang van de 2e helft is het geheel tegen de verhouding in, SV Charlois dat gebruik maakt van een onoplettendheid in de Spartaanse verdediging en de 2-0 binnenschiet.

Maar dan is het direct na de aftrap Ties die – na een goede combinatie met Krishna en Rino – de bal krijgt en met een geplaatst schot de keeper van SV Charlois passeert en de 1-2 binnenschiet. Ook in de 2e helft laten onze jongens goed voetbal zien.

In de 31ste minuut is het Krishna die op de lat schiet en Jay die de afvallende bal over de keeper heen lift en scoort, of niet? Een verdediger van Charlois zou de bal net voor de lijn hebben weggetrapt, maar volgens ons was de bal wel over de lijn geweest. Het was voor de scheids moeilijk te zien en hij had geen beschikking over doellijntechnologie, waardoor de gelijkmaker nog even op zich liet wachten.

In de 37ste minuut is daar dan eindelijk de verdiende gelijkmaker als Ties een hoekschop neemt, Jay bereikt die de bal in de korte hoek langs de keeper schiet en de 2-2 op het scoreboard zet. Het kan nog jongens!

In de 48ste minuut maakt een speler van SV Charlois een handsbal waardoor onze jongens een vrije trap mogen nemen, de afstand is ver maar wij hebben Dominique, die de vrije trap neemt en van grote afstand de 2-3 scoort!

In de laatste minuut van de wedstrijd geeft Ties de bal aan Jay die voor de goal staat en de 4-2 binnenschiet. Maar helaas wordt dit doelpunt niet geteld, omdat de scheidrechter net ervoor floot voor het einde van de wedstrijd.

Een dik en dik verdiende eindstand 2-3 winst voor onze jongens die vandaag wel een hele mooie partij op de mat hebben gelegd.