17-2-2018 JO11-8 – sv Charlois JO11-5      3-1

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week ging de competitie voor onze jongens vandaag echt van start. Omdat onze mannen in de najaarscompetitie als eerste waren geëindigd zijn ze voor de voorjaarscompetitie een klasse hoger ingedeeld waar ze mogelijk meer weerstand zullen krijgen.

Vandaag stond de Oldegaarde derby tegen JO11-5 van SV Charlois op het programma. De wedstrijd begon om 8:30 en omdat het gevroren had was het veld nog een beetje hard en glad, maar wel goed bespeelbaar.

Al heel snel in de wedstrijd geeft Ties een steekpass op Rino die de keeper van Charlois door middel van een goed schot op de 1-0 trakteert. Even later is het weer feest als Rino de bal van een verdediger van Charlois krijgt en de 2-0 mag binnenschieten.

In de rest van de 1e helft is SV Charlois wel beter bij de les en krijgen zij ook meer kansen. Maar door uitstekend verdedigend werk van Dominique, Ties, Krishna, Tex en Liano komt de tegenstander in de eerste helft niet tot scoren. Voetballend is Spartaan de bovenliggende partij en laten onze jongens prima combinatiespel zien.
Rust
Het spelbeeld blijft in de 2e helft hetzelfde, aanvallend voetbal met goed samenspel van onze jongens. Maar het is de tegenstander die kort na rust via een goed uitgespeelde kans de aansluitingstreffer scoort. Hierna is er een sterke fase van onze tegenstander en moeten onze verdedigers goed aan de bak. Soufian die goed staat te keepen voorkomt in deze fase met een paar goede reddingen de gelijkmaker.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd is het Krishna die een 1-tweetje aangaat met Jay die op snelheid twee verdedigers passeert en de bal langs de uitgekomen keeper in de verre hoek schiet en de 3-1 eindstand op het scoreboard zet.

Voornamelijk door goed teamwork en inzet hebben onze jongens vandaag dik en dik verdiend gewonnen. Super jongens op naar de volgende overwinning!