Zaterdag 30 september 2017 Barendrecht E10 uit om 09.45

Onze jongens moesten weer vroeg het mandje uit voor een heerlijk potje voetbal. Dit keer waren we te gast bij Barendrecht. We moesten spelen op veld 3B, gelukkig dicht bij de kleedkamers.

Na een frisse, goede warming-up stonden onze jongens klaar op het veld om aan de wedstrijd te beginnen. Scheidsrechter floot voor de aftrap en beide teams gingen er vanaf minuut 1 gelijk voor. Ze waren aan elkaar gewaagd maar het was Spartaan die de eerste kans kreeg.

In de 6e minuut had Rino de bal op het middenveld en kon nog net de bal met zijn punt naar Jay passen, Jay schoot maar keeper pakte hem goed.

Kort daarop liet Spartaan weer een goede aanval zien maar Barendrecht veroverde de bal en ging direct in de aanval, een snelle bal naar voren en Tex rende de jongen er mooi uit. Geen gevaar uiteindelijk voor ons doel.

Onze jongens werkten keihard en lieten goed samenspel zien. Ze lieten Barendrecht niet dichtbij hun doel komen.

In de 15e minuut speelde Liano Krishna op het middenveld aan en Krishna speelde, met een goede pass, naar Ties. Ties speelde zijn man uit, hij kapte naar zijn linkerbeen en punt hem met zijn rechtervoet binnen. De 0-1 is een feit.

18e minuut, Spartaan mocht een cornerbal nemen. Helaas werd de mooi genomen cornerbal gemist. Na even bijkomen en wat gedronken te hebben en uiteraard de tactiek bespreking in de kleedkamer begonnen we aan de tweede helft.

De jongens begonnen gelijk weer sterk en Spartaan had duidelijk de overhand. Ze creëerden veel kansen maar haalden steeds net het eindstation niet

In de 8e minuut speelde Dominick mooi de bal in op Jay maar helaas was de bal net te hard. 10e minuut weer een mooie aanval, na een pass op Julien, die goed doorliep naar het doel, kon Julien de bal net niet meer voorgegeven. Zonde want Jay stond helemaal vrij voor het doel.

12e minuut kwam Barendrecht even terug, na een kleine onoplettendheid in de verdediging viel de 1-1. De wederom goed keepende Soufian kon deze bal niet tegenhouden. Zonde want Spartaan had veel meer balbezit en creëerden veel kansen maar haalden steeds net het eindstation niet

14e minuut, Dominick loopt vanuit het midden door richting het doel, verliest eigenlijk ongelukkig de bal aan de tegenpartij maar die kreeg de bal zo snel niet onder controle en de bal kaatste zo weer in zijn voeten terug, hij speelde naar Jay die vrij stond voor het doel maar schoot jammer genoeg over.

De tijd begint te dringen en aangezien Spartaan aanvallend sterker is zou een gelijke stand niet terecht zijn.

In de 18e minuut liep Krishna met de bal op, de keeper stond iets uit zijn doel en hij schoot. Waar de keeper van Barendrecht al eerder dacht dat de bal naast zou gaan en dit net goed ging in zijn voordeel, dacht hij wederom dat de bal naast zou gaan, maar gelukkig voor ons had hij het dit keer mis en raakte de bal het netje, 0-2

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Barendrecht vanuit een cornerbal nog een kans maar deze werd netjes weggewerkt. In de laatste minuut kreeg ook Spartaan nog een cornerbal toegewezen. Julien die achter de bal stond gaf hem mooi voor en de bal kwam precies goed uit bij Tex om het eens met een kopbal te proberen. Maar ook deze kans mocht zijn doel niet treffen. Het was een mooie kans zo aan het einde van de wedstrijd.

We hebben vanaf de zijlijn weer van onze jongens kunnen en mogen genieten zo op de vroege ochtend. Ze hebben lekker gespeeld en er hard voor geknokt. Een wedstrijd vol kansen en plezier.

1-2 gewonnen, ga zo door jongens