Spartaan JO11-6 – GLZ Delfshaven JO11-1    1-4

Yeah, onze jongens zijn gepromoveerd naar de 3de klasse. We hopen op wat meer tegenstand voor de boys, want om elke week met zoveel doelpunten verschil te winnen gaat op den duur ook vervelen toch
 of niet?

De 1ste wedstrijd is gelijk tegen de koploper GLZ Delfshaven JO11-1. Spannend, maar we kunnen nu ook laten zien wat we in huis hebben.

Zaterdagochtend 9.45 het team staat er klaar voor, maar het is zo druk op de velden van Spartaan dat er even gewacht moet worden. De jongens kijken eens naar tegenstander GLZ. Ze zijn best groot, 2de jaars ook. De scheids fluit, we gaan beginnen. De jongens komen gelijk in de aanval. Marcus schiet op het doel
. helaas net mis.

Het begint te regenen, het maakt de jongens niks uit. De moeders ook niet, die zitten droog in de dug-out. Een mooie redding van Thomas, maar helaas gaat de bal er daarna toch in. Thomas moet even schakelen, hij heeft het de laatste wedstrijden zo rustig gehad. De afstandsschoten van Quenay gaan ook net rakenlings naast. Onze jongens laten zich niet kennen, na mooi samenspel tussen de jongens scoort Jeremiah de 1-1. Ondanks dat er goed verdedigd wordt door Amar en Andre wordt het voor rust 1-2.

Spartaan heeft moeite om de bal door de verdedigers van GLZ te krijgen. Het was een spannende 1ste helft, nu koffie. (Redactie: De jongens krijgen toch limonade bij Spartaan?)

Na de rust zijn er spannende aanvallen van beide kanten. Weer een mooie redding van Thomas. Ook moet de scheids een paar akkefietjes sussen, het gaat er fel aan toe op het veld. Ook Jayden zorgt er met een mooie actie voor dat de bal niet ons doel ingaat. Ambroos en Remie hebben het ook erg druk om hun directe tegenstander van het scoren af te houden. Helaas na 20 min gaat de bal het verkeerde goal in, maar de jongens geven de moed niet op!

Het gaat er best hard aan toe op het veld, schouderbeuken over en weer, aanvallen van beide teams. De aanvallers van GLZ zijn erg snel, maar onze verdedigers blijven ze tegenhouden. Uiteindelijk wordt het nog 1-4. In de eindstrijd moet onze Amar het veld verlaten met een pijnlijk oor, maar niks aan de hand lezen we later in de groeps app (hij heeft een Bosnisch hoofd ;-). Ondanks het verlies (de 1ste x dit seizoen) was het een leuke, spannende wedstrijd, de ouders en trainer hebben er van genoten.
Tot volgende week tegen Hermes DVS JO11-1 kom allen!