Dubbelverslag JO11-6
Zaterdag 14 oktober 2017  Hermes DVS JO11-1 – Spartaan 20 JO11-6  5-5 (1-4)
Zondag 15 oktober 2017 RBC Roosendaal JO10-1 – Spartaan 20 JO11-6   5-2 (2-1)

De dinsdag ervoor nog een oefenwedstrijd tegen E5 (een klasse hoger ingedeeld) en een goede uitslag neergezet. Dus gingen we met een goed gevoel richting Schiedam voor de uitwedstrijd tegen Hermes DVS. We speelden trouwens zonder Jayden die op vakantie was en daarom deed Elton uit E7 met ons mee.

De eerste helft begon met een iets beter Spartaan, maar de eerste de beste kans ligt gelijk achter Thomas in de goal en zo staan we binnen 5 minuten met 1-0 achter.
Daarna gingen we makkelijker voetballen en kwamen we ook snel op gelijke hoogte door een goal van Quenay. Nog voor rust lopen we uit door goals van Jermaih (2x) en Marcus, zodat we met een mooie stand van 1-4 gingen rusten.

Na rust ging het gelijk de goede kant op, want we kwamen op 1-5 door onze aanvoerder Andre. Daarna een kantelmoment in de wedstrijd. Een speler van Hermes kwam met zijn nopen tegen het gezicht van Thomas die met een pijnlijk gezicht de laatste 10 minuten moest uitspelen.

We krijgen meteen na de blessurebehandeling van Thomas de 2-5 tegen. Omdat Thomas pijn had en wij de bal niet meer in de ploeg konden houden kwam Hermes nog terug tot 5-5. In de laatste minuut hadden we bijna gewonnen door een vrije trap van Quenay die door de keeper net over getikt werd.

Maar met z’n allen keihard gewerkt en de punten in deze competitie gaan echt wel komen.

Een dag later speelden wij een voorwedstrijd bij RBC Roosendaal in het Hestaco Stadion.
We kwamen rond 12.00 uur aan bij het stadion. Nadat we de tas in de kleedkamer hadden gezet zijn we even het stadion wezen bekijken. Toen zijn we gaan omkleden en de bespreking gedaan, na een goede warming-up gingen we naar binnen. We moesten in de catacomben klaar staan en de spelers kwamen naast elkaar onder muziek het veld op.

De wedstrijd begon wat rommelig aan onze kant en daarvan profiteerde RBC We kwamen – net als gisteren – snel achter. En ook nu gingen we na de achterstand beter voetballen en kwam RBC er niet meer aan te pas. Na een kwartier spelen kwamen we ook verdiend op gelijkte hoogte. De keeper schoot slecht uit en Quenay neemt de bal aan en schiet hem over de keeper erin. Daarna drukken wij door, met steeds opkomende mensen van achter (of Remy, of Amar) kwamen we steeds goed door. Alleen de laatste pass was steeds te hard of verkeerd. Uit het niets scoort RBC 2 minuten voor de rust de 2-1. In de rust verteld dat we zo door moesten gaan, want we speelden een goede wedstrijd.

De tweede helft begint met het zelfde speelbeeld als voor rust. Spartaan’20 de betere ploeg en na 5 minuten kwamen  we – na goed doorzetten van Marcus – op 2-2. We kregen nog wat kleine kansen. Maar weer uit het niets kwam RBC na 15 minuten op voorsprong. Maar nu gingen wij minder voetballen en uit positie lopen en kon RBC nog 2x scoren.

In een heel erg leerzaam weekend bleken twee dingen: we kunnen 1) goed voetballen, als we 2) keihard met elkaar werken. Dan kunnen we goede resultaten behalen met als eerste doel as zondag de Kevin Strootman Cup.
Ik wil bij deze Mo en Elton bedanken dat ze mee wilden doen.