17-02-2018 FC IJsselmonde JO11-02 – Spartaan’20 JO11-10    2-8

Na 11 weken eindelijk weer voetbal verzuchtte de leiding, maar vooral de spelers. Tweemaal werd een bekercompetitie wedstrijd afgekeurd in deze periode. We zijn twee klassen hoger ingedeeld omdat we de gespeelde wedstrijden te makkelijk wonnen met weinig tegenstand. In deze voorjaarscompetitie startten we tegen de nieuwe fusieclub FC IJsselmonde. Allereerst een prachtig complex met prachtige kleedkamers en kantine.

Nu het voetbal. Na het beginsignaal startten we gelijk met veel druk op de tegenstander en het was Wasim die al na enige minuten de 0-1 binnenschoot. Een lekker begin dus en het gaf aan dat we kwamen om de puntjes mee naar huis te nemen. We ontwikkelden een sterke druk op hun verdediging en de doelpunten konden dan ook niet uitblijven, ook vanwege een onervaren keeper van onze sportieve tegenstander.

Het was de altijd productieve Dean die de 0-2 en 0-3 liet aantekenen. Nog voor rust was het Amine Saddik die de 0-4 scoorde en zo gingen we met een mooie score de rust in.

Erna namen we het heft gelijk weer in handen en we verkregen heel wat mogelijkheden. Echter we zagen dat er enkele spelers te veel met de bal gingen lopen en jammer genoeg voor zich zelf speelden in plaats van een geheel vrijstaande medespeler aan te spelen. Ze vergaten even dat het een teamsport is. Dat moet beter jongens.

Na de 1-4 door hun spits liepen uit naar 1-7 door tweemaal Dean en Amine Saddik. Onze tegenstander kon 2-7 scoren doordat men vergat te verdedigen en de goed spelende Malik kon het alleen niet redden tegen 3 spelers van IJsselmonde. Ook dat moet een aandachtspuntje zijn voor de komende wedstrijden.

Het was Mohamed die de 2-8 eindstand op het scorebord bracht met een intikker. Onze beste speler was zeker vandaag Mo die als linksback een meer dan uitstekende partij speelde en zijn tegenstander geen kans liet. Ook het steeds prima inspelen was aan hem toevertrouwd. We geven hem een negen voor zijn goede spel.

Volgende week wordt na twee afgelastingen voor de 3e maal de bekerwedstrijd tegen Egelantier Boys gespeeld. Een niet gemakkelijke tegenstander maar we hebben er alle vertrouwen in, als we als team laten zien wat we waard zijn.

En . . . . pingelen mag, maar wel met het idee dat men het doet om tot scoren te komen, zelf of een medespeler.