Tja mannen, verliezen hoort er ook bij… Na een heel seizoen bovenaan te hebben gestaan werd het kampioenschap door onze JO11-1 in de laatste beslissende thuiswedstrijd verspeeld. Concurrent sv Charlois mĂłest winnen en deed dat ook, met 4-3.

In een prachtige sfeer, enkele honderden toeschouwers om het veld, speelde onze JO-11 een sterke eerste helft. Toch was het sv Charlois dat na 10 minuten op een 0-1 voorsprong kwam, toen onze verdediging de bal in een scrimmage niet weg kreeg. Spartaan’20 bleef goed opbouwend voetballen en dat leidde tot de verdiende gelijkmaker door Marwan. Even later zelfs een 2-1 voorsprong dankzij een trefzekere Jesse. Er zat voor rust zelfs meer in, met onder andere een schot via de lat over. Net voor de rust toch de gelijkmaker van sv Charlois. Na de limonade en peptalk leken onze mannen het te gaan binnenhalen toen Jayden voor de 3-2 zorgde. Maar sv Charlois was fysiek sterk, had een gevaarlijke spits en gooide er nog een schepje bovenop. Met de 3-3 negen minuten voor tijd was er voor ons nog altijd niets aan de hand, maar de Charloisers kregen er zoveel extra energie van dat ze toch ook nog de 3-4 binnen schoten uit een vrije trap, prachtig in de bovenhoek overigens.

Na het laatste fluitsignaal groot gejuich van de ook massaal aanwezige Charloise aanhang, terwijl onze jongens uiteraard de grote teleurstelling even moesten verwerken. Toch mag JO11-1 terugzien op een heel mooi seizoen, met eerder ook een halve finale in de KNVB-beker. En wie weet volgt er toch nog een prijs, want voor de VoetbalRijnmond Cup zitten ze nog in de race!

De felicitaties voor onze medebewoner van de Oldegaarde en natuurlijk best mooi dat zo’n derby gaat om een kampioenschap. Volgende keer hopelijk dan weer met een betere afloop voor ons!