17-04-2017 JO11-01 voor de 5e maal winnaar toernooi in Ede

In dit groots opgezette toernooi voor E spelers bij de vereniging Fortissimo in het Gelderse Ede, gingen onze spelers proberen voor de 3e achtereenvolgende maal en voor de 5e maal in totaal de wisselbeker mee te nemen. De tegenstanders bestonden voornamelijk uit Hoofd- en Eersteklassers.

We moesten die dag liefst 8 wedstrijden in de poule spelen van 16 minuten. We gingen van start tegen ONS Sneek. Het leverde een moeizame 1-0 overwinning op via een rake kopbal vanuit een hoekschop door Jannes.

In de twee navolgende wedstrijden werd duidelijk met meer druk naar voren gespeeld en ook het positiespel was beter verzorgd. OJC Rosmalen en DZC’68 werden vrij makkelijk met tweemaal 3-0 overwonnen. Ook Quick’20 en LAC Frisia werden met resp. 4-0 en 2-0 aan de zegekar gebonden. We stonden dus halverwege al aan kop in onze poule.

In de volgende wedstrijd moest worden aangetreden tegen het wel heel zwakke thuisteam Fortissimo. We scoorden er lustig op los via Gio, Viktor, Jaeden, Daan en Jannes. De teller bleef steken op 11-0. De laatste twee wedstrijden in de poule gingen tegen SML en CSV’28. De eerste werd met 3-0 gewonnen, maar de laatste was een heel wat moeilijker tegenstander.

Het ging lange tijd gelijk op met kansen over en weer. Shivano moest enkele malen laten zien dat hij uit het goede keepershout is gesneden door een paar uitstekende reddingen te verrichten. We wisten echter de wedstrijd toch over de streep te trekken via een snelle uitval en zodoende een 1-0 zege uit het vuur te slepen.

We waren hierdoor als eerste in deze poule geëindigd. In de halve finale werd aangetreden tegen Bennekom, wat in een 0-0 gelijkspel eindigde. Dat betekende het nemen van 5 strafschoppen. Tot 4-4 ging het gelijk op. Nadat onze penaltykiller Jesse zijn strafschop er via de onderkant van de lat uit zag gaan was het Shivano die de navolgende strafschop uit zijn doel ranselde. Het werd nu bloedstollend. Daan schoot zijn stafschop beheerst in de hoek en weer was het Shivano die zijn kwaliteiten toonde en ons als winnaar uit de bus liet komen. Een groot gejuich ging op natuurlijk. We zaten in de finale!

Deze werd gespeeld tegen het al eerder tegengekomen CSV’28 uit Zwolle. In het begin gelijk opgaand, maar naarmate de wedstrijd vorderde werden we het beter spelende team. Via Viktor en Jamal werden we verdiend winnaar van dit toernooi. De grote beker ging nu mee terug naar Rotterdam en ditmaal voorgoed. Bij de prijsuitreiking verkregen we ook nog een sponsorbedrag voor de winnaar, medailles voor de spelers en natuurlijk werden er heel wat foto’s gemaakt door de vele ouders en zelfs de Gelderse krant.

Jongens, KLASSE! Er zijn nog twee prijzen te winnen. De Rijnmond Cup en 


. het kampioenschap. We gaan er voor.