3-12-2016 Strijen JO11-1   –  Spartaan’20 JO11-1   2-1

De eerste helft werd, volgens trainer Raoel, gekenmerkt door matig spel van het team, omdat ze vooral voorin elkaar de bal niet altijd gunden. Anders had de score (na 3 minuten verkregen door Jamal) al voor rust hoger kunnen en moeten zijn. Strijen zeker een ploegje dat best leuk voetbalde in deze competitie, kwam door het missen bij de  Spartanen van verdediger Ismael en verdedigende foutjes, nog voor rust met 2-1 voor.

Na rust een hevig aanvallend Spartaan, maar tegenstander Strijen parkeerde de bus (of zelfs 2 bussen, zoals dat tegenwoordig heet in voetbaltermen) voor eigen doel en er was geen doorkomen aan, ondanks toch nog wel enige redelijke kansjes. Ja, een tactisch foefje van onze wel sportieve tegenstander, maar het komt het jeugdvoetbal niet geheel ten goede, dachten trainers en toeschouwers.

Trainer Raoel vermeldde me als weetje, dat het 2 1/2 jaar geleden is dat ons E1 team voor het laatst een competitiewedstrijd verloor en wel op 29 maart 2014. Jongens het kan verkeren, maar mijn leus is nog altijd “door een keer te verliezen leer je de volgende keer weer winnen”. Jullie hebben een prima team met goede spelers die lekker kunnen voetballen. Laat het dan ook zien als team.

Zaterdag a.s. de topper tegen Charlois. De verwachtingen zijn hooggespannen en als jullie je niveau halen (zoals je deze in vele wedstrijden heb laten zien), dan zeg ik dat jullie gaan winnen. Succes boys.