Spartaan’20 JO11-01 – RVVH JO11-01   4-1

Deze zaterdag werd aangetreden tegen het ook hoog genoteerde RVVH uit Ridderkerk. In de beginfase was het RVVH die onze verdediging handenvol werk bezorgde door hun goed opgezette aanvallen. We kwamen dan ook met 0-1 achter.

De Spartanen rechtten hun rug en gaven erna de tegenstander beter partij en gingen duidelijk beter spelen. Het was de kleine Giovanni (kortweg Gio genoemd) die liet zien over een meer dan goede dribbel en vooral over een prima schot te beschikken. Hij scoorde voor rust een zuivere hattrick en was dus nu ineens de grote man bij de onzen en zorgde voor een 3-1 voorsprong.

Na rust waren we toch wel duidelijk beter. We gaven geen kans meer weg door meer dan uitstekend verdedigen van Marouan, de fysiek sterke Ismael, keeper Shivano en vooral Jesse die vandaag zijn beste wedstrijd speelde.

Jesse schoot een bal loeihard op het latwerk boven de RVVH keeper. Het had een beter lot verdiend vond ieder. Dit deed ook Jannis hoewel we niet aan latje schieten deden.

Ondanks nog enige duidelijke kansen voor hun doel scoorden we nog maar eenmaal. Aanvoerder Jannis kapte op links keurig zijn tegenstander uit en schoot de bal verwoestend hoog in het net (of was het nu door het net?)

Een duidelijke 4-1 en een meer dan verdiende overwinning dus. Hierover was de leiding het roerend eens. Een ieder heeft genoten van een fijne partij voetbal van beide teams. Wat is jeugdvoetbal toch leuk om naar te kijken hoorde ik ouders zeggen. Dit is beter dan de soms beroerde eredivisie wedstrijden op TV.