Oefenwedstrijd Willem II JO11-1  –  Spartaan20 JO11-1   1-1.

In een bijzonder aantrekkelijk wedstrijdje tegen de 1e jaars E van Willem II gaf men meer dan goed partij. De wedstrijd was afgesproken voor vier maal 15 minuten. In de eerste 10 min. waren zij ons op felheid en druk zetten en ook qua voetbal duidelijk de baas en ieder dacht dat het wel eens een moeilijk potje zou kunnen worden voor de  Spartaan boys.

Door niet goed dekken achterin en doordat de doelman, die overigens een prima wedstrijd keepte, bleef staan in  plaats van uitlopen, was het de gastheer die 1-0 maakte. Echter even voor rust herstelde men duidelijk en gingen we echt mee voetballen.

Box to box speler Daan groeide naar grote hoogte en maakte op het veld heel wat meters, zeg maar kilometers, om steeds maar weer de bal te veroveren, een aanval van hen te blokkeren en om erna gelijk weer goed de bal naar een medespeler te plaatsen.

In het 2e kwartier waren we duidelijk beter en kregen we ook kansen vooral  onze vleugelverdedigers Marouan en Jesse grepen steeds beter in en gaven goede passes aan hun voorwaartsen en hoorden ook vandaag weer tot de betere spelers.

Willem II kreeg het steeds moeilijker en uit een dieptepass van Jannis was het Gio die uitstekend de bal hard in de verre hoek schoot en 1-1 liet noteren. Na rust nog eens 2 x 15 minuten, waarin vaak de aanvallen over en weer gingen, maar waar Spartaan veruit de beste kansen kreeg. Een kleine overwinning zou verdiend zijn geweest, het bleef echter bij 1-1, ondanks dat we in de laatste minuut met 2 man alleen op de keeper van Willem II afgingen, maar de bal niet in het doel kregen.

Desondanks sprak iedereen van een heerlijk vriendschappelijk potje met goed voetbal van beide kanten. Woensdag naar  RBC in  Roozendaal, succes jongens.

NB: voor een verslag en een paar foto’s kun je naar de website van Willem II: