24-10-2016: JO11-1 Districtskampioenschap Zuid-Holland

Op het mooie sportpark in en bij de vv. Monster werd met ons team aangetreden voor het Districtskampioenschap. Dat zijn in toernooivorm gespeelde wedstrijden om de districtsbeker van Zuid-Holland. De winnaar gaat door naar een plaats in de volgende ronde.

Het waren allemaal teams uit de omgeving van den Haag en omstreken. In de eerste wedstrijd kwam Meerburg JO11-1 er nog genadig af met een 5-0 nederlaag.

Onder aanvoering van aanvoerder Jannes – die zelf ook makkelijk scoort met zijn prima schoten vanuit de 2e lijn – moest men in de 2e wedstrijd aantreden tegen Nootdorp JO11-1. Ook deze tegenstander moest het afleggen tegen een ontketend, prima combinerend en goed opbouwend Spartaan’20. Bij het einde van de wedstrijd stokte de score bij wederom 5-0 door twee doelpunten van Jannis en Jamal.

Het ging te gemakkelijk want in de 3e wedstrijd moest men aantreden tegen Concordia, die heel even wat tegenstand bood, maar na het openingsdoelpunt van Spartaan’20 de moed opgaf. Zeker na de mooie strak geschoten bal van Marouan in de benedenhoek die 2-0 liet aantekenen. Het werd 6-0 waarmee ze redelijk goed wegkwamen.

Poulewinnaar Spartaan’20 moest in de halve finale aantreden tegen Honselersdijk JO11-1. In het begin even aan elkaar gewaagd met aanvallen over en weer. We namen geleidelijk het initiatief en het was Daan die tweemaal de keeper het nakijken gaf, 2-0. Na rust waren het Jamal en Jannes die 3-0 en 4-0 scoorden en hiermee de einduitslag op het bord brachten.

FINALE Spartaan’20 tegen HVV JO11-1 uit Den Haag.
Voor rust was HVV met enkele goed uitgespeelde uitvallen best gevaarlijk, maar Shivano – nu wel goed uitlopend – keerde een paar gevaarlijke situaties in zijn voordeel. Spartaan werd sterker en Jamal – die zijn tegenstander 2x zijn hielen liet zien – gaf de keeper van HVV dan ook tweemaal het nakijken. Het pleit was min of meer beslecht en na rust was het Abdul die 3-0 scoorde.

Met 23 voor en 0 tegen werden we winnaar. Gezegd moet worden dat de verdediging met Mourean, Ismael, Jesse en keeper Shivano prima speelde en heel weinig kansen weggaf.

In 2017 moeten we naar Amsterdam om tegen de winnaar van het district Noord-Holland te spelen. Succes boys.