Wat een mooie belevenis voor 40 van onze jeugdspelers! De kinderen van JO9-9, JO11-9, JO11-10 en JO11-11 mochten op uitnodiging van de Giovanni van Bronckhorst Foundation aanwezig zijn in Museum Rotterdam bij de onthulling van het beeld van de Feyenoord-trainer door niemand minder dan hemzelf!

Giovanni van Bronckhorst is niet alleen een goede trainer, hij zet zich met zijn bekendheid ook in om kinderen in Rotterdam nog wat verder te helpen in hun leerprestaties. De S.V. GIO is een naschools sport- en onderwijstraject van 20 weken voor kinderen uit de groepen 7 en 8 met een leerachterstand. Eenmaal in de week krijgen ze na schooltijd extra een uur les en een uur sport in de inspirerende omgeving van de Kuip. Honderden kinderen op Zuid, waaronder ook vele Spartaantjes, waren al deelnemer.

Om de betekenis van ‘Gio’ voor onze stad te onderstrepen, kreeg hij nu een standbeeld in Museum Rotterdam en jeugd van ons mocht hier bij zijn. Op de foto met Gio, de hand schudden met hem en hij nam ook alle tijd voor de kinderen. Ze hadden een prachtige middag. En wat ook mooi was, ze kregen van de aanwezigen de complimenten voor het gedrag, het gezang en het uitdragen van onze naam!