NieuwsNieuws 2017/2018

Enkele maanden geleden startte het bestuur de wervingsprocedure voor de functie Verenigingsmanager. Sinds 3 april is hij er, aangesteld voor minstens een jaar. De heer Veysel Kaya gaat voor 20 uur per week aan de slag om onze organisatie, die grotendeels bestaat uit vrijwilligers, te ondersteunen en te helpen om op een aantal gebieden te verbeteren.

In zijn taakomschrijving heeft hij enkele zaken als speerpunt mee gekregen om aan te werken. Prioriteit in zijn werkzaamheden is met name het helpen versterken van de financiële positie: door uitbreiding van samenwerking met het bedrijfsleven en leveranciers en partners, door beter gebruik van subsidieregelingen, door meer samenwerking met scholen in primair en voortgezet onderwijs, door bevordering van het gebruik van de accommodatie in daluren. Voorts zijn nieuwe initiatieven welkom voor een gewenste groei van het ledenbestand, door met name uitbreiding van activiteiten op de zondag; dit kan gaan over senioren, jongens en meisjes.

Veysel zal uiteraard de eerste tijd veel kennismaken en praten met mensen in onze club, zodat hij zich een compleet beeld kan vormen hoe hij zaken gaat aanpakken en presenteren. Om  vast wat nader kennis met hem te maken, hebben we hem geïnterviewd.

Veysel, stel je allereerst even voor.

Ik ben 41 jaar, getrouwd en heb vier fijne dochters van 6 tot 18 jaar. Ik ben geboren en opgegroeid in Den Haag en woon sinds mijn trouwen in Rotterdam-Hillegersberg.

 

Heb je zelf ook gevoetbald?

Jazeker, zelfs vanaf mijn 4e jaar. Het grootste deel van mijn jeugd heb ik gespeeld bij VIOS, destijds een grote en goede vereniging die nu echter niet meer bestaat. Ik heb ook in diverse Haagse selecties gespeeld en kreeg de kans bij ADO om verder te komen. Maar het profvoetbal heb ik uiteindelijk niet weten te halen en toen heb ik er op een bepaald moment een punt achter gezet, ik was er klaar mee.

 

Toch raakte je later weer betrokken in het voetbalwereldje?

Ja, dat kwam omdat mijn dochters per sé wilden gaan voetballen. En van het een komt dan al snel het ander, ik ben meiden gaan trainen. Ik heb in de tussentijd ook wel  een trainersdiploma (TCIII) gehaald.

 

Dat meidenvoetbal, dat werd een passie?

Zeker, ik vond vooral dat het naar een beter niveau kon dan het bij menige club voorstelt. Ook meisjes verdienen de kans om deze sport zo goed mogelijk te kunnen beoefenen. Ik ben daarom in Zuid-Holland in 2014 begonnen met Stichting Girls Soccer Nederland, in een samenwerking met acht verenigingen, met als doel het meisjesvoetbal sportief/prestatief  beter op de kaart te krijgen en meiden hiervoor een extra platform te bieden. Ik organiseer op verschillende locaties wedstrijden met de bij de stichting aangesloten meiden. Aan die evenementen zit ook altijd de doelstelling om steun te verwerven voor goede doelen welke zich inzetten voor de gezondheid van kinderen. Sinds een jaar is ook ADO Den Haag partner in deze samenwerking en vanaf komend seizoen zullen enkele teams onder de vlag van ADO Den Haag uitkomen in competitieverband.

 

Dat klinkt als een geslaagd project, ook een kans voor meisjes in Rotterdam-Zuid…?

Zeker! Ik ben er van overtuigd dat ook in deze omgeving ontzettend veel meiden zouden willen voetballen. Kijk naar de school- en andere pleinen en hoeveel meiden daar meedoen. De stap naar een vereniging is echter niet massaal, waarschijnlijk omdat de meeste verenigingen in deze omgeving zich hiervoor nog niet echt openstellen. Ik ga zeker kijken of ik bij Spartaan’20 ‘iets’ georganiseerd kan krijgen ook voor meisjes. Ik heb begrepen dat er al eens voorstellen hebben gelegen en ga daar graag mee aan de slag met mensen die daar ook een uitdaging in zien. Maar niet alles tegelijk verwachten natuurlijk, je moet zoiets zorgvuldig uitwerken en opzetten.

 

Je echte werkervaring zit in de financiële hoek, kunnen we profiteren van die kennis en ervaring?

Ik ben al vele jaren ZZP-er in financiële en controlewerkzaamheden, heb veel opdrachten gedaan bij gemeenten en andere overheidsinstellingen. Uiteraard zal die kennis me helpen in de opdrachten die ik van het bestuur heb meegekregen.

 

Afsluitend, wat zijn je eigen verwachtingen voor de komende tijd?

Ik wil op sponsorgebied iets voor langere tijd neerzetten, vooral het binden van relaties aan de club. Onlangs stond een prachtig verhaal over de club in het blad Voetbal International. Spartaan’20 met zo’n grote naam die verder gaat dan de directe omgeving, dat moet óók meer kunnen opleveren in financiĂ«le zin dan dat het nu doet. Bestaande relaties binden, nieuwe sponsors vinden, meer gebruik van de moderne media, het verzorgen van een nieuwsbrief, etc.

Verder wil ik zeker in de ondersteuning wat betekenen in de aanloop naar de viering van het 100-jarig bestaan, een extra unieke kans om de club te promoten.

 

We wensen Veysel veel succes en uiteraard gaan we er vanuit dat alle hardwerkende Spartanen open staan voor de samenwerking met hem die ons veel kan opleveren als vereniging!