FamilieberichtenNieuwsNieuws 2020/2021Overlijdensberichten

Wij ontvingen het droevige bericht dat vandaag, dinsdag 22 december, na een kort ziekbed onverwacht is overleden onze Gouden S-drager Yvon Schenk.

YvonSchenk

Yvon was een van de vrouwen van het eerste uur die zich aan het voetbal waagden in onze vereniging. Direct in het eerste officiële seizoen (72/73) was ze van de partij en ze ontpopte zich in de loop der jaren als een van de stuwende krachten achter het dames- en later ook meisjesvoetbal, eerst als actief speelster maar later ook vele jaren als leidster op het veld en in de zaal.

In 1982 werd ze mede daarom het eerste vrouwelijke bestuurslid in de Spartaan-geschiedenis: belangenbehartiger van de damesafdeling. En ze betekende meer: ze verrichtte belangrijk werk voor de toto/lotto-commissie en was gedurende een aantal jaren als 2e secretaris tevens beheerder van de ledenadministratie.

Op 1 januari 2000 ontving ze de Gouden S. Intussen was ze actief geworden in en verbonden aan CVV Zwervers Capelle en werd ze daar samen met haar partner Anja van Eck de drijvende kracht achter het succes van het G-voetbal bij die vereniging.

Yvon is 73 jaar geworden. We wensen Anja, Aitor en Igor, familie en vrienden heel veel sterkte in het verwerken van dit plotselinge verlies.

In verband met de corona beperkingen vindt de crematieplechtigheid  op 31 december in besloten kring plaats.