In Memoriam Wil Schilders

Een trouwe Spartaan die vele jaren figuurlijk en ook letterlijk zijn steentje bijdroeg is ons veel te vroeg ontvallen. Wil Schilders werd in 1973 lid van onze vereniging. Naast het feit dat hij zelf ook nog enkele jaren in lagere seniorenelftallen speelde, manifesteerde hij zich vooral als de zeer betrokken vader van voetballende zoon Frank en leverde hij tientallen jaren zijn bijdrage in de jeugdafdeling Ă©n op vele andere manieren.
Wil was allereerst de vader die altijd klaar stond als chauffeur, werd leider van diverse juniorenelftallen in de jaren tachtig en was daarna heel lang clubscheidsrechter, vaak meerdere wedstrijden op Ă©Ă©n zaterdag, en op de jeugdtoernooien stond hij er ook altijd.
Wil was ook een ‘activiteitenmens’, gaf altijd het voorbeeld in aanpakken en uitvoeren. Met en in de activiteitencommissie regelde hij zaken bij vele autopuzzelritten, contracteerde de muziek voor feestavonden en zorgde dat het klaverjassen liep als een trein.
In de kantine heeft Wil gedurende een groot aantal jaren ontelbare uren gedraaid als barmedewerker, van de vroege zaterdagochtenden tot de soms zeer late donderdagavonden.
En dan dat letterlijke steentje: als zeer ervaren metselaar/tegelzetter deed de vereniging veelvuldig en nooit tevergeefs een beroep op zijn vakmanschap bij bouw- en reparatieklussen. En Wil heeft ongetwijfeld de meeste Spartaan dug-outs als bouwwerken op zijn naam staan.
Wil kon ook een kritisch mens zijn en schuwde niet om die kritiek te leveren, maar altijd met de intentie om de club te dienen en verder te helpen. Spartaan’20 verliest een voorbeeld vrijwilliger waar het tientallen jaren een beroep op mocht doen. Zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen verliezen een liefhebbende echtgenoot, (schoon)vader en opa op veel te jonge leeftijd. Wil mocht slechts 72 jaar worden. Wij wensen de familie veel sterkte om dit grote verlies te kunnen dragen.

Wil Schilders
26 mei 1943 / 5 juli 2015

Afscheid nemen van Wil is mogelijk op vrijdag 10 juli van 15.00 tot 15.15 uur in uitvaartcentrum Monuta aan de Langenhorst 100 te Zuidwijk. Aansluitend vindt daar ook de afscheidsplechtigheid in de aula plaats.
Wilt u schriftelijk uw medeleven betuigen: familie Schilders, Lokhorst 244, 3085 WZ Rotterdam.