FamilieberichtenNieuwsNieuws 2020/2021Overlijdensberichten

Op 19 maart 2021 is geheel onverwacht op 80-jarige leeftijd overleden de heer Servatius Gerard Dirk Recourt.

Serf Recourt was in de jaren vijftig een aantal jaren juniorlid en sinds 1991 een trouwe donateur van onze vereniging.

De naam Recourt wordt in de Spartaan-historie met hoofdletters geschreven: de vader van Serf, Dirk Recourt, is een van de grote steunpilaren in de eerste kwart eeuw van ons bestaan geweest. Van 1931 tot 1945 was Dirk Recourt voorzitter. Bovenal blijft eeuwig aan hem verbonden dat hij geldt als dé initiatiefnemer tot jeugd-pupillen(aspiranten)voetbal. Dirk Recourt startte in 1933 het schoolvoetbal met daaruit voortvloeiend de Spartaan-jeugd. Feitelijk heeft hij met de instelling hiervan de basis gelegd voor de Spartaan-jeugd.

In januari 2020 mochten we Serf interviewen voor een prachtig verhaal in het jubileumboek 100 jaar, over zijn vader en diens betekenis voor de vereniging. Nadat het boek was verschenen in december jl. sprak Serf er zijn grote waardering voor uit: “wil je mijn dank overbrengen aan het bestuur, ik ben er trots op in het boek te mogen staan, ook dank namens mijn vader”.

Moge Serf rusten in vrede.

Op 25 maart wordt in familiekring afscheid genomen van Serf. Wij wensen zijn echtgenote Joke en zijn kinderen en kleinkinderen alle sterkte met het verwerken van het verlies.