In Memoriam

Petrus Johannes Scheek

drager van de gouden S

Op 3 juni overleed op 84-jarige leeftijd de heer Piet Scheek. Telg uit een grote, echte Spartaan-familie die in het verleden veel voor de vereniging heeft betekend. Zussen Wil, Riet en Tiny en broers Ben, Gé, Wim en Hans hadden net als Piet allemaal op een of andere wijze wel inbreng en betrokkenheid in onze vereniging. Het ouderlijk woonadres van de familie Scheek, Klaphek 1, was decennia lang ook hét administratieve centrum van de vereniging, bekend bij leden én niet-leden op heel Zuid.

Piet Scheek werd op 15-jarige leeftijd lid van Spartaan’20. Na zijn actieve voetbalperiode werd hij jeugdleider en lid van de juniorencommissie. In 1967 trad hij toe tot het hoofdbestuur, met de portefeuille terreinen/opstallen. In het seizoen 1969/1970 vond onder zijn leiding als voorzitter van de bouwcommissie een grote renovatie van onze accommodatie plaats. In 1972 werd Piet benoemd in een van de zwaarste bestuursfuncties, als penningmeester. Hij heeft deze functie vervuld tot 1976. Piet was een kundig en integer bestuurder in de jaren van de grootste groei van de vereniging. Spartaan’20 blijft hem veel dank verschuldigd, moge hij rusten in vrede.

Wij wensen de nabestaanden alle sterkte om dit verlies te verwerken.

De Eucharistieviering vindt plaats op vrijdag 9 juni om 11.00 uur in de H. Nicolaaskerk, Weteringsingel 48b te Hendrik-Ido-Ambacht. Aansluitend omstreeks 12.30 uur is de begrafenis op de Algemene Begraafplaats Achterambacht, Achterambachtseweg 8b te Hendrik-Ido-Ambacht. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren in de aula.

 

Zoals oudere Spartanen Piet Scheek zich herinneren:

Het bestuur in 1970, bij het 50-jarig bestaan. Staand vlnr Ben Scheek, Jan Bergen, Toon van Veghel, Theo Joosten, Piet Scheek en Gerard de Groot. Zittend vlnr Fons van Ree (secr), Bas van Dongen (vz), Wout van Gorp (v-vz), George Heins (pennm).

Piet hielp ook nog jaren bij bijzondere klussen op het terrein, zoals in 1980 bij het verbeteren van de staantribunes. Hij staat vooraan, achter hem vrnl Gerrit van Lier, Wally Disco, Aad Tabak en Toon van Dongen.