In Memoriam

Theo Wolters

12 maart 1935   /   30 december 2017

voor iedereen, van groot tot klein: “Theo”

De crematieplechtigheid is op donderdag 4 januari 2018 om 10.30 uur, in Crematorium Rotterdam-Zuid aan de Maeterlinckweg 101. Aansluitend is er gelegenheid tot samenzijn in Café Den Pimpelaer, Doormanplein 3 te Barendrecht.

 

Na een zware ziekteperiode van enkele maanden is ‘onze Theo’, want zo zullen wij als Spartanen hem herinneren, vandaag overleden.

Theo zijn betrokkenheid bij de vereniging begon al toen zoons Herman en Wil lid werden en hij als vader eerst trouw hun voetbalavonturen volgde. Maar van het een kwam het ander. Theo wilde jaren verder wel wat betekenen voor de club en stak de handen uit de mouwen. Het beheer van de materialen, het verzorgen van de thee en limonade voor de scheidsrechters en de elftallen, het toezicht op de kleedkamers en niet te vergeten het tussendoor schoonmaken ervan: het werd zĂ­jn ding en Theo deed het met veel plezier. Een groot aantal jaren deed hij daarnaast ook nog de was van vele elftallen en zorgde dat alles weer netjes klaar lag voor de volgende wedstrijd.

En intussen had Theo ook nog wel een mening over het voetbal. Hij heeft vele trainers en spelers zien komen en gaan, ging ook jarenlang als materiaalman mee met de wedstrijden van het eerste. Hij was dan ook een beetje vertrouwensman; spelers konden uitrazen en afkoelen bij hem als het even niet lekker liep en daar ging hij altijd netjes mee om.

Hele generaties bij Spartaan’20 groeiden met Theo op. Alle voetballers wisten wie en wĂĄt hij was: vele jaren de “directeur van het ballenhok”. Samen met een aantal andere kanjers zorgde hij er meer dan twintig jaar voor dat er ook echt getraind en gevoetbald kan worden. Iedereen, tot aan de kleinsten toe, noemde hem Theo. Maar wat zo móói is, ze spraken z’n naam met zoveel ontzag uit dat het altijd klonk als meneer. En Theo hoefde ook maar Ă©Ă©n keer een beetje boos te kijken en ieder wist waar die zich aan moest houden.

De jaren gingen tellen en enkele jaren geleden deed Theo wat stappen terug en kreeg hij gewoon z’n Spartaan-‘snipperdagen’. Die waren hem van harte gegund. Maar Theo bleef betrokken, een zaterdag niet op Spartaan vond hij een ramp. Tot het een aantal weken geleden echt niet meer ging.

Met het heengaan van Theo Wolters verliest Spartaan’20 een zeer aimabele man, die vele jaren avond na avond en alle weekenden klaar stond voor zijn club, voor alle trainers en alle voetballers van groot tot klein. Theo blijft voor altijd in onze gedachten.

Wij wensen de familie Wolters alle sterkte om het verlies te verwerken.

De crematieplechtigheid is op donderdag 4 januari 2018 om 10.30 uur, in Crematorium Rotterdam-Zuid aan de Maeterlinckweg 101. Aansluitend is er gelegenheid tot samenzijn in Café Den Pimpelaer, Doormanplein 3 te Barendrecht.