In Memoriam Marja Scheek

23 februari 1945 / 5 september 2015

Plotseling is ons op nog veel te jonge leeftijd ontvallen zilveren S-drager Ă©n lid van verdienste mevrouw M.J. Scheek-vd Sluys, voor heel veel Spartanen gewoon Marja of ‘Mar’.
Marja werd als aangetrouwde van de overbekende Spartaan-familie Scheek al in 1969 donatrice. Toen zoons Michel en René gingen voetballen, werd hun moeder volop actief in de club. Samen met echtgenoot Hans leverde ze jarenlang haar bijdrage in de toto/lotto-commissie. Verder zorgde ze er gedurende vele jaren voor dat de postzak met weekbrieven op dinsdagochtend verzendklaar bij de PTT werd afgeleverd.
Maar haar allergrootste bijdrage aan de club is hoe dan ook geweest als lid van de kantinecommissie. Vanaf 1983 tot 2010 verzette zij bergen werk met een grote verantwoordelijkheid: de inkoop voor bar en keuken, kantineroosters geregeld, schoonmaakwerk verricht, lunches verzorgd tijdens toernooien en alles wat er verder nog bij kwam kijken. En wat te denken van Kamp Ahoy: ze was er in Oosterhout 28 maal bij, waarvan 20 keer de leiding over de kookstaf en de inkoop, iets dat ook vele, vele uren werk vooraf kostte.
Mar was geen prater maar een doener, die dag en uur voor de club klaar stond zonder ooit te mopperen, altijd goed gehumeurd. Een voorbeeldvrijwilliger voor iedereen gedurende meer dan dertig jaar. Zo werd ze overigens ook buiten Spartaan op veel plekken gekend: altijd bereid om de helpende hand te bieden waar mensen moesten worden geholpen.
Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst op 1 januari 2001 werd ze benoemd tot Lid van verdienste, een onderscheiding die haar meer dan toekwam.

Marja werd slechts 70 jaar. We wensen Hans, Michel, René en de overige familie alle sterkte om het verlies te verwerken.

Er kan van Marja afscheid worden genomen op woensdag 9 september van 19.30 tot 20.00 uur in Goetzee Dela Uitvaartcentrum, Viaductweg 89 (hoek Stationsstraat) te Rhoon. De crematieplechtigheid vindt donderdag 10 september plaats in besloten kring.