FamilieberichtenNieuwsNieuws 2023/2024Overlijdensberichten

Na een zware periode van achteruitgang in zijn gezondheid is op 7 mei overleden

Leon van Pul

Drager van de Gouden S

Verdeeld over twee periodes was Leon in totaal 57 jaar lid van onze vereniging.

Als jeugdspeler maakte hij deel uit van een zeer succesvolle lichting, die onder leiding van trainer Philip Scheffer in de jaren zestig viermaal kampioen werd en in 1968 met A1 het kampioenschap en de promotie naar de toenmalige hoogste jeugdklasse bewerkstelligde, een voor Spartaan’20 destijds unieke prestatie.

Vanaf de jaren tachtig voetbalde Leon vooral in diverse vriendenteams in de senioren en was daarbij meestal de spil van de organisatie van zo’n team. Daarnaast bekwaamde Leon zich in het leiders- en trainersvak. Begin jaren negentig werd hij jeugdtrainer, was hij samen met een aantal andere oer-Spartanen belangrijk in de vernieuwing van de jeugdopleiding en had vele jaren vaak het ‘tweede team’ van een jeugdselectie onder zijn hoede, van D2 tot en met A2. Memorabel was zeker zijn seizoen met B2, toen B1 op het hoogste landelijke niveau van 1e divisie speelde en hij met B2 zelfs de 2e divisie bereikte. Leon was jeugdleider en –trainer van 1991 tot 2015.

Maatschappelijk betrokken toonde Leon zich ook: liefst elf jaar lang, van 2005 tot 2016, verzorgde hij samen met anderen ook de training van de schoolsportteams in Katendrecht.

Leon van Pul werd slechts 74 jaar. Spartaan’20 gedenkt hem in dankbaarheid. Moge hij rusten in vrede.

De uitvaartplechtigheid van Leon vindt in kleine kring plaats.