FamilieberichtenNieuwsNieuws 2019/2020Overlijdensberichten

In Memoriam Gerard van Bruggen

Op dinsdag 22 oktober is op 91-jarige leeftijd overleden Gerard van Bruggen.

Gerard was verbonden aan onze vereniging vanaf 1954, gouden S-drager en op dit moment het oudste lid.

In 1956 werd een afdeling Spartaan zwemmen opgezet en Gerard was hiervan de eerste voorzitter, 25 jaar lang. Naast de leiding over de zwemafdeling, die later een zelfstandige vereniging werd, was Gerard een trouw volger van het wel en wee in het voetbal. Altijd aanwezig op ledenvergaderingen, vaak een verstandige, kritische inbreng ter ondersteuning van het bestuur en het beleid. En daarbij altijd een rustige, integere persoonlijkheid.

In 1960 was hij voorzitter van de jubileumcommissie 40 jaar Spartaan. De start van de bridge-afdeling in de jaren tachtig maakte hij mee en wekelijks was hij present om te bridgen, later ook als assistent in de organisatie ervan. In 1995 weer een ‘grote klus’ voor hem: lid van de jubileumcommissie en tevens van de redactie van het jubileumboek 75 jaar Spartaan’20.

Gerard was ook, samen met zijn echtgenote Tonnie, een zeer trouw volger van de wedstrijden van ons eerste elftal. Tot op hoge leeftijd was hij op zondag vaak aanwezig. Na het overlijden van zijn echtgenote en toen zijn gezondheidstoestand verminderde, verhuisde hij enkele jaren geleden naar Beverwijk, meer in de buurt van zijn kinderen en kleinkinderen.

Spartaan’20 denkt met grote dankbaarheid terug aan Gerard als persoon en zijn inzet voor onze vereniging. Wij wensen de nabestaanden alle sterkte om het verlies te verwerken.

De crematieplechtigheid vindt plaats maandag 28 oktober om 10.30 uur in crematorium Westerveld, Duin en Kruidbergerweg 2 -6 te Driehuis. Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren.