Frans van de Haterd


* 7 november 1942             † 23 december 2016

drager van de zilveren S

drager van de waarderingsspeld in goud van de KNVB

Frans worstelde de laatste jaren weliswaar behoorlijk met zijn gezondheid, maar niets wees erop dat we nu afscheid van hem moeten nemen. Tijdens een behandeling in het ziekenhuis overleed hij plotseling en de schok is dan ook groot.

Frans was in de eerste plaats een ‘ras LMO-er’ waar hij eerst een lange bestuurlijke carriĂšre had, maar werd vanaf 1980 ook een ‘ras Spartaan’. Eerst als trouw volger van zijn talentvolle zoon, vanaf de jaren negentig als hardwerkend terreincommissielid waar je nooit tevergeefs een beroep op deed. In 1998 werd Frans bestuurslid met de portefeuille terreinen en opstallen, accommodatiezaken. Met zijn kenmerkende rustige stijl was Frans een voorbeeld in het motiveren van medewerkers. Na tien jaar zette hij in 2008 een punt achter de bestuurlijke verantwoordelijkheid, maar dat belette hem niet om ook daarna volop de handen uit de mouwen te blijven steken, zelfs toen zijn gezondheid minder werd. En naast dit bleef Frans ook een trouw volger van de verrichtingen van ons eerste elftal.

Frans heeft, naast als bestuurslid van LMO en Spartaan’20, nog meer betekend voor het voetbal op Zuid. Hij was langdurig consul namens de KNVB; bij slecht weer op zaterdag en zondag vroeg in touw om te beslissen of er kon worden gespeeld. Als het ook maar enigszins kon, liet hij de wedstrijden doorgaan want het voetbalplezier stond bovenaan.

Frans, bedankt voor alles wat je voor onze vereniging en het voetbal hebt betekend, rust zacht.

Wij wensen zijn echtgenote, kinderen, kleinkinderen en verdere familie alle sterkte om dit verlies te dragen.

De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op vrijdag 30 december om 20.00 uur in de aula van crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101 te Rotterdam-Zuid. Na de plechtigheid is er in informele sfeer gelegenheid tot condoleren.