FamilieberichtenNieuwsNieuws 2019/2020Overlijdensberichten

In Memoriam Finy Cremer

Erelid sinds 1979

Op de laatste dag van het oude jaar ontviel ons onverwacht mevrouw G.J.H. (Finy ) Cremer-Cremers, voor de meeste Spartanen beter bekend als ‘Fien’.

Toen zoons John en Henk in de jaren zestig gingen voetballen, raakten Fien en haar man Sander al snel betrokken in het vrijwilligerswerk in de vereniging. Sander vooral als jeugdleider, terreincommissielid en bestuurslid. Fien werd een van de pijlers onder het succesvolle eigen beheer van onze kantine. Vele jaren regelde ze mede de kantinebezetting, de inkopen en alle bijkomende zaken en ze draaide natuurlijk ook vele bardiensten.

Daarnaast was ze ook zeer betrokken bij de toto en lotto via onze vereniging, tientallen jaren een grote inkomstenbron voor de club via de aangesloten winkel-inleveradressen.

Waar bijna iedere Spartaan van de jaren zeventig en tachtig haar zeker van kent: Kamp Ahoy. Fien was jarenlang hét gezicht van ons kamp als hoofd van de kookstaf en heeft menig kampmenu samengesteld.

Verder was Fien ook een fanatieke kaarter en sleepte ze nogal eens een prijs in de wacht op de klaverjasavonden, die lange tijd wekelijks plaatsvonden.

En tja, natuurlijk was ze ook hartstochtelijk supporter van ons eerste elftal. Eerst toen zoon Henk er vele seizoenen in speelde, maar ook in latere jaren, toen ook nog kleinzoon Niels aantrad. ‘Thuis’ altijd natuurlijk, maar tot op hoge leeftijd ging ze ook graag mee naar alle uitwedstrijden. De laatste jaren werd het fysiek wat minder, maar was ze toch nog regelmatig langs de lijn aanwezig. En als ze er niet bij was, wilde ze wel elke zondag om kwart over vier weten wat de mannen hadden gedaan!

Fien mocht de mooie leeftijd van 90 jaar bereiken. Spartaan’20 denkt met grote dankbaarheid terug aan Fien en haar inzet voor onze vereniging. Wij wensen John, Caroline, Henk, Kathleen en de kleinkinderen alle sterkte om het verlies te verwerken.

De crematieplechtigheid wordt gehouden op woensdag 8 januari om 12.15 uur in de aula van crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101. Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren en samenzijn.