FamilieberichtenNieuwsNieuws 2018/2019Overlijdensberichten

Op maandagavond 19 november is op 89-jarige leeftijd overleden Ad Brouwer, een van onze bestuurlijke iconen in de jaren zeventig en tachtig, penningmeester van 1976 tot 1984.

Ad mogen we zonder aarzeling een van de grootheden uit de clubgeschiedenis noemen. Hij werd op 15 juni 1944 als 15-jarige lid en was de vereniging als lid, donateur en weer lid ruim 74 jaar trouw!

Een grootheid niet alleen omdat hij gedurende 8 seizoenen de zware functie van penningmeester vervulde en onder zijn supervisie in die jaren ook nog het beheer van de kantine in eigen hand werd genomen. Ad deed, vaak samen met echtgenote Jeanne, nog ontelbaar veel méér dingen voor de vereniging. Al in 1953 was hij een van de trekkers van het bouwfonds voor de totstandkoming van onze huidige accommodatie aan de Oldegaarde. Verder zat Ad tussen 1956 en 1979 vele jaren in commissies zoals de elftalcommissie, pers- en propagandacommissie, kascommissie, poolcommissie en kantinecommissie. Hij was ophaler van de toto/lotto en hij werkte vele jaren mee aan de samenstelling van de weekbrief op dinsdag.

Kortom: ontelbare, belangeloze, vrijwillige uren stak deze man in onze vereniging. En hij besmette ook zijn gezin met het Spartaan’20-virus: echtgenote Jeanne was in al die jaren zijn grote steun en toeverlaat met net zo veel uren in de club en dochters Henny en Anja behoren intussen ook tot ‘ons meubilair’. Ad was voorts bovenal een aimabel mens. Wij gedenken onze Gouden S-drager en Lid van Verdienste met grote dankbaarheid.

Zijn echtgenote Jeanne en de grote familiekring wensen wij alle sterkte bij het verwerken van dit verlies.

 

Ad Brouwer is opgebaard in het verpleeghuis waar hij woonde met Jeanne. Bezoek aldaar kan in overleg.

De Eucharistieviering zal gehouden worden op dinsdag 27 november om 11.30 uur in de parochiekerk “Emmausgangers”, Bandeloodijk 320 (hoek Reyerdijk) te Rotterdam-IJsselmonde. Kerk open vanaf 11.00 uur.

Aansluitend zal om 13.30 uur de crematieplechtigheid plaatsvinden in het crematorium “Rotterdam”, Maeterlinckweg 101 te Rotterdam-Zuid. Na afloop van de plechtigheid is er tot 15.00 uur gelegenheid tot condoleren en elkaar te ontmoeten in de ontvangstruimte van het crematorium.