Gokan Akgoz verlengt verbintenis, Brian Roquas ‘oud’ nieuw gezicht

Het bestuur heeft voor zowel de zondag- als zaterdag-selectie de hoofdtrainer vastgelegd voor het komend seizoen.

Met huidig zo-hoofdtrainer Gokan Akgoz is overeenstemming bereikt over de verlenging van de verbintenis. Het contract is voor een seizoen verlengd en opnieuw is de intentie uitgesproken om langduriger met elkaar verder te werken.

Brian Roquas was al tweemaal eerder in dienst als trainer en keert komende voetbaljaargang terug als eindverantwoordelijk man bij de zaterdag-selectie.

De jonge en ambitieuze Gokan is sinds 2015 aan onze vereniging verbonden. Hij begon als trainer van het tweede elftal en boekte daarmee in het seizoen 15/16 flinke successen. Aan het eind van die voetbaljaargang nam hij nog het roer over bij het eerste elftal en realiseerde hij de handhaving in de tweede klasse. Het succes van zijn aanpak zet zich voort: in het lopende seizoen staat Zo-1 sinds de eerste competitiedag bovenaan de ranglijst. Deelname aan de nacompetitie is al veilig gesteld dankzij het winnen van de eerste periode. Uiteraard hopen we op het hoogste, maar de weg is nog zwaar en dertien wedstrijden lang. Er is met Gokan een nieuw contract voor een seizoen overeengekomen, met de intentie om er een langere samenwerking van te maken.

Een trainer die voor de derde maal een dienstverband aangaat bij een club, het komt niet zo veel voor. Brian Roquas doet het wel bij ons. Nadat hij eerder van 2004 tot 2008 vier seizoenen de zondagselectie trainde en in 2014/2015 de eerste trainer was van de toen gestarte zaterdagtak, keert Brian in het seizoen 2017/2018 terug als de leidinggevende man bij Zaterdag-1. Za-1 speelt momenteel in de derde klasse en zal de komende maanden onder leiding van vertrekkende man Patrick Schaerlaeckens, die stopt vanwege zijn drukke werk, nog alles moeten geven om die plek te handhaven. Brian pakt de uitdaging op om vanaf het nieuwe seizoen verder te werken aan een status als stabiele derdeklasser.