Vrijwel niets is voor de eeuwigheid en dat geldt ook in ons voetbalwereldje. Veranderingen doorvoeren kunnen soms even duren, maar de wereld verandert en dus verandert de voetbalwereld op enig moment wel mee: vandaag, zondag 28 augustus, werd de eerste (beker)competitiewedstrijd thuis op een zondag gespeeld van een F-team, of zoals we vanaf nu zeggen van een JO9-team.

Jeugd op zondag is niet helemaal nieuw natuurlijk: toernooien waren er altijd al op zondagen en enkele jaren geleden speelden we o.a. met de landelijke B1 een aantal seizoenen op de zondag. En in district West-1 (Noord-Holland e.o.) is het al veel langer een wedstrijddag voor een deel van de jeugdteams.

Nu dus gaan we met een aantal JO9-teams van start. JO9-11,12, 13 en 14 zullen regelmatig op zondag thuis spelen. Allemaal nieuwe voetballertjes en met deze ouders is dat bij aanmelding besproken. Het biedt de kans om meer leden aan te nemen en de drukte op de zaterdag te verminderen.

F op zondag 28082016Vandaag was de primeur voor JO9-11. Met tegenstander Kocatepe maakten de mannekes er een leuke pot voetbal van, uitslag 2-3. Het was een gezellige drukte met alle ouders langs de lijn als enthousiaste supporters bij de eerste voetbalstappen van hun kids!