NieuwsNieuws 2022/2023

Het moet echt anders!

Het Eerste heeft verzuimd zich in de laatste competitiewedstrijd veilig te spelen. Tegen een toch met de handrem erop spelend XerxesDZB werd de laatste wedstrijd met 1-2 verloren. Hierdoor kwam Nieuw-Lekkerland een punt boven ons en handhaafde die ploeg zich in de 1e Klasse.
Spartaan’20 1 is nu genoodzaakt nacompetitie te spelen om zich eveneens te kunnen handhaven. Drie rondes, dus drie overwinningen zijn hiervoor nodig!

De wedstrijd tegen XerxesDZB begon nog hoopgevend. Na een kwartier werd Aroen Orie in het strafschopgebied onderuit gelopen. Enes Ozturk, die na 20 jaar voetbal voor onze club vanaf zijn 6e jaar ermee stopt, schoot de penalty prima binnen: 1-0.

Helaas hield de voorsprong slechts enkele minuten stand. Een vrije trap van net buiten ‘de zestien’ werd door Davy van der Biessen fraai in de bovenhoek geschoten: 1-1.

Het lichte overwicht van Spartaan’20 leverde tot aan de rust enkele schietkansen op, maar inzetten van Aroen Orie en Mo el Yakoubi werden geblokt door verdedigers.

In de 40e minuut was het einde wedstrijd voor de geblesseerd geraakte Enes Ozturk (zie foto), die vol emoties het veld verliet.

Na de thee hoopten alle Spartaanse supporters op een wending ten goede. Maar helaas, al binnen vijf minuten lag de 1-2 van XerxesDZB in het net. De Spartanen probeerden vervolgens veertig minuten lang het tij te keren, maar steeds in de buurt van het doel ging het finaal mis.

Zodoende bleef de 1-2 op het bord en restte na afloop slechts de conclusie dat het echt anders moet om degradatie te ontlopen! Kom op mannen, dit laten we toch zeker niet gebeuren. Hoofd omhoog en er 200% voor gaan in het veld, dĂĄt is voor de komende weken het motto!

Zaterdag 3 juni thuis om 14.30 uur kan de eerste stap worden gezet: Spartaan’20 tegen SVC’08. De club uit Wassenaar schreef de eerste periodetitel in de 2e Klasse E op zijn  naam.