NieuwsNieuws 2022/2023WedstrijdverslagenZaterdag 1

Spartaan’20 – CVV Zwervers     2 – 2

Een wedstrijd gespeeld onder warme omstandigheden, waardoor het tempo toch wat trager was dan gewenst. De doelpunten, hoewel er een paar mooie bij waren, vielen eigenlijk volkomen onverwacht.

De snelheid lag voornamelijk bij de speler aan de bal. Vrijlopen en diepgaan ging steeds een fractie te traag, waardoor de passes konden worden onderschept door de verdedigingen.

Het wachten was op een moment dat de snelheid werd opgevoerd tot een meer strijdvaardig tempo. Zou de drinkpauze verfrissend werken? Nee, niet direct. Pas rond de 35e minuut brak Spartaan’20 ineens door op rechts, waarbij Nelson Bashir de bal met een boogje voor het doel bracht, waar Aroen Orie fraai binnen volleyde, 1-0.

Het was het enige hoogtepunt in de 1e helft. De 2e helft leek hetzelfde spelbeeld op te leveren, maar toch viel het volgende doelpunt sneller, al na een kwartiertje. Mohamed el  Yakoubi krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig langs een verdediger en de keeper in de hoek, 2-0.

Simpel de wedstrijd uitspelen en de voorsprong verdedigen ging Spartaan’20 eerder dit seizoen al slecht af. Vandaag evenzo.

Met nog 10 minuten te gaan kreeg Zwervers op 20 meter afstand een vrije trap te nemen. Spartaandoelman David Hartog verrichtte op de lijn een super redding, maar Zwervers claimde een doelpunt. De doellijntechnologie ontbreekt in de 1e Klasse en dus werd er doorgespeeld. De rebound van zijn super redding werd door de keeper echter gesmoord met een onbesuisde actie.

De gedecideerd en duidelijke leidende scheidsrechter, Julio Barrales, gaf terecht een strafschop. Die werd benut door O’Neal Maatsen, 2-1.

Zwervers Capelle vatte moed , terwijl Spartaan’20 zich terug liet zakken. Invaller Kelvin Okojie kreeg in vrije positie ineens de bal speelklaar voor de voeten. Hij aarzelde niet en tekende in de slotfase de 2-2 aan.

De consequenties van deze puntendeling? Spartaan’20 nog steeds niet veilig voor de dreigende nacompetitie en CVV Zwervers nog niet officieel gedegradeerd.