WedstrijdverslagenZondag 1

Spartaan’20 – Cvv Zwervers 0-2

Voor de opkomst der gladiatoren moest Spartaan’20 op het laatste moment een wissel doorvoeren, waardoor de jonge Niels de Joode onder de lat kwam te staan. Een paar knappe ingrepen tijdens de wedstrijd, geen schuld aan de tegengoals: complimenten, Niels.

Gelijk vanaf de aftrap leek het leuk te gaan worden. Zwervers zette direct druk op de bal en Spartaan’20 ontzette de verdediging met de lange bal op de snelle spitsen. Maar na 2 minuten was dat hoopvolle begin afgelopen, werd het tempo gezapiger, de spelopbouw rommeliger, het balverlies veelvuldiger en het ‘tikkie terug’ voorspelbaarder.

De beide teams probeerden wel degelijk er iets van te maken, maar de verdedigende acties overheersten de aanvallende impulsen.

Er gebeurde een kwartier lang eigenlijk nauwelijks iets opwindends.  Alleen een inschattingsfout, waardoor een diagonale pass op Zwerversaanvoerder Marlon Oranje niet werd onderschept, deed de thuisclub schrikken. De routinier dribbelde zich vrij, maar richtte op de paal.

Luttele minuten later appelleerde heel Spartaan’20 voor een strafschop, maar de goed meegelopen scheidsrechter Oosterlaken oordeelde van dichtbij dat de verdedigende actie op de bal was.

Na 23 minuten valt de bal ineens goed voor de Capellenaren. Nu verwerkt Marlon Oranje het speeltuig beter, 0-1.

De periode vanaf het doelpunt tot de rust geeft een eenzijdig beeld: Zwervers dat de verdediging stevig heeft geposteerd en nauwelijks interesse heeft om te counteren. De thuisclub die bij balverlies te weinig doet om hem terug te veroveren en slechts sporadisch een hooguit “net-niet”-actie opzet, zoals bij een kopbal van Diego Liefden.

In de tweede helft een hoopvol begin voor een snel, attractief vervolg. Helaas. Een kort oponthoud vanwege een blessure haalde de snelheid uit de wedstrijd. Dat wil zeggen: alleen bij Spartaan. Zwervers rende wel gewoon door, wat Sharlton Sambo een paar minuten na de hervatting een vrije kans gaf. De kans werd dankbaar benut, 0-2.

Ons eerste gaf zich niet gewonnen. Zonder tot echt grote kansen te komen vochten de Spartanen zich tot een kopballetje net naast, een schuivertje tegen de paal en over de hele wedstrijd een fors aantal hoekschoppen. Maar scoren zat er gewoon niet in vandaag.

Zwervers counterde nu wel regelmatig met 5 Ă  6 man. Opvallend was dat het zwartwitte middenveld niet de moeite nam er achteraan te gaan. Omdat de verdedigers wel hun werk deden leidde het niet tot nog meer averij.

Nog 2x een noodsliding van een Capeller verdediger, waardoor o.a. Xavier Akinrinbola ten val kwam, maar nu was ook voor de thuissupporters duidelijk zichtbaar dat die correct werden uitgevoerd.

Op basis van een betere teamprestatie ging de winst verdiend naar cvv Zwervers.

Volgende week meer succes bij en tegen Sarto, mannen.