Herinnert u zich deze nog?

Ooit de gevleugelde kreet van Radio Veronica om het muzikale geheugen op te frissen, maar ook bruikbaar op sportief gebied. Want wat gebeurt er met Spartaans voormalige jeugdspelers?

Blijven ze in de vereniging, dan leeft iedereen met ze mee. Komen ze (zoals Bruno Martins Indi) tot de halve finale van een wereldkampioenschap dan kan eveneens iedereen zo’n carriùre volgen.

Er zijn echter ook spelers die verder van de club af komen te staan en dan is het leuk “ineens” iets van ze te horen.

In het Digitale Contact van Februari 2008 werd Koen van der Leeden aan u voorgesteld. Destijds de keeper van Spartaan’20 B3. Later uitgegroeid tot keeper van het Nederlands Zaalvoetbalteam, totdat blessures roet in het eten strooiden.

Hij is nu kandidaat om mee te doen aan de TV-serie Expeditie Robinson. U kunt zelfs op hem stemmen (https://www.expeditierobinson.nl/profiel/773)
Op nostalgische gronden plaatsen we hieronder het interview uit 2008
= = = = =
Interview met een jeugdspeler, door Philip Scheffer
Naam: Koen vd Leeden Elftal: B3 Functie binnen het team: Keeper

1. Hoe lang speel je al in Spartaan en in welke elftallen heb je gespeeld? Dit is mijn vijfde jaar bij spartaan’20. Ik begon in de D en heb 2 jaar D1 gespeeld, daarna C2- C3 en nu in B3.
2. Wat vind je van het team waarin je nu speelt? Er heerst een gezellige sfeer in de ploeg en het gaat redelijk goed in de competitie, dus ik heb niks te klagen.
3. Wat staat bij jouw voorop als je een wedstrijd speelt: bv plezier, teamgeest, enz? Je moet er natuurlijk plezier in hebben, daarom zit je ook op voetbal. Maar als we een wedstrijd spelen moet je die altijd serieus benaderen en willen winnen.
4. Als je niet zou voetballen welke sport zou je dan willen beoefenen? Naast voetbal lijkt basketbal me wel een leuke sport.
5. Wie is je voorbeeld als keeper in het betaalde voetbal? Ik vind Coupet (Olympique Lyon) en Buffon (Juventus) de 2 beste keepers die er nu rondlopen. Er zijn natuurlijk meerdere goede keepers, maar deze vind ik er wel boven uitsteken.
6. Wat hoop je te bereiken in de sport en vind je dat wel of niet belangrijk? Iedereen droomt ervan om ooit prof te worden, maar dat lukt slechts een klein aantal. Ik hoop zo hoog mogelijk te komen.
7. Zou je, als je tijd hebt, keepertjes willen trainen en/of een groepje spelertjes? Ja, daar ben ik nu al mee bezig. Samen met Igor geven we keeperstraining aan de E’tjes.
8. Heb je nog wat te melden aan de club, de leiding, of medespelers? Ik heb er altijd met plezier gespeeld, en er hangt altijd een hechte sfeer bij Spartaan.

Veel succes met de rest van het seizoen.