NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

Dat Heerjansdam de terechte koploper is geworden na de winter, zagen wij eigenlijk al aankomen in de door ons toen nog met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd in november jl. We benoemden de ‘Dammers’ toen al tot de beste tegenstander in de competitie. Vandaag gaf de bevestiging. Een degelijke, goed voetballende ploeg waartegen de Spartanen aanvallend te weinig hadden in te brengen en uiteindelijk met een 3-0 nederlaag huiswaarts moesten keren.

Al in de eerste helft waren er grote kansen voor de koploper. Maar de lat, de paal Ă©n een uitstekend keepende David Hartog voorkwamen treffers. De meest ultieme redding had David Hartog op de strafschop in de 33e minuut, die hij zelf veroorzaakte maar dat probleem ook zelf oploste door de bal uit de hoek te duiken. Slechts een kans stelde Spartaan’20 er tegenover, toen na een half uur Mo el Yakoubi op rechts een man uitspeelde en de bal op het hoofd legde van Lluis Baldeh Baldeh. De kopbal ging ruim naast.

Na de thee, met Marwin Richard erbij in de spits, leek er even van wat meer Spartaanse druk sprake. In de 55e minuut een schietkans voor Lluis Baldeh Baldeh, de bal vloog naast. Hoe langer een doelpunt van de thuisclub uitbleef, hoe meer de Spartaanse supporters toch stiekem gingen hopen op een punt. Maar nadat eerst nog een bal via de onderkant van de lat uit het doel sprong en ook David Hartog nog een keer geweldig redde, was het in de 69e minuut toch verdiend 1-0 voor Heerjansdam. En zes minuten later viel de beslissing met de 2-0. Vier minuten voor het einde was toch nog bijna sprake van de aansluitingstreffer, maar zag Diego Liefden zijn fraaie kopbal rakelings over de lat gaan. Ver in blessuretijd moesten we ook nog de 3-0 toestaan.

Volgende week moet het herstel dan maar inzetten, thuis tegen SHO. De punten zijn intussen dringend gewenst.