NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

In een snijdende kou met de wind dwars over het veld weten Spartaan’20 en Heerjansdam er toch een boeiende en spannende wedstrijd van te maken, waarbij het grootste spektakel in de laatste fase van de wedstrijd zit.

De start van de wedstrijd is duidelijk voor Heerjansdam, Spartaan’20 neemt een wat afwachtende houding aan. Al in de 6e minuut krijgen de ‘Dammers’ de kans om de score te openen, maar Gert Jan Plaizier kopt de bal over. Gaandeweg de eerste helft nemen ook de Spartanen meer initiatief. In de 20e minuut een goede schietkans voor Ilias Chouaibi, maar zijn rollertje is een makkelijke opraper voor de goede Heerjansdam-keeper Yoel van Dalen. Die maakt even later ook fraaie schoten van Aroen Orie en Jaser Cavdar onschadelijk. In de 37e minuut de grootste kans op de openingstreffer voor de bezoekers. Osman Tozlu verslikt zich in zijn verdedigende actie en biedt Ronald Ouwens een vrije doortocht, maar gelukkig voor de Spartanen schiet de spits ruim over.

Ook na de pauze is het boeiend, waarbij beide ploegen in fases het overwicht hebben. Direct een knappe actie van Lluis Baldeh Baldeh, de keeper redt. En vervolgens komt Jaser Cavdar een teen tekort om een vrije trap vanaf de zijkant binnen te lopen. Daarna is het de beurt aan Spartaan’20-doelman Migael Essajas om zijn talent te tonen en dat doet hij met verve. Eerst houdt hij de pas 17-jarige Heerjansdammer Milan van den Berg van scoren af en vervolgens is het de doorgebroken Mathijs Valster die onze uitstekende doelman op zijn weg vindt.

Het spel golft heen en weer. In de 63e minuut is Mo el Yakoubi namens Spartaan’20 heel dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot eindigt op de paal en de rebound van Lluis Baldeh Baldeh ketst af op de lat. Met nog een kwartier op de klok een vrije kopkans voor Gert Jan Plaizier, maar net als in het begin van de wedstrijd mikt hij te hoog. Daarna is het aan de andere kant weer Mo el Yakoubi met een vrije trap, die door de keeper naast wordt gewerkt.

Met nog vier minuten op de klok valt de beslissing, op een wat bijzondere wijze. Invaller Nelson Bashir wordt, voordat hij in mooie positie wordt bediend, in ‘de zestien’ onderuit gewerkt. De goed leidende arbiter Peter de Waard wijst resoluut naar de stip. Aroen Orie schiet in, keeper Yoel van Dalen kiest de goede hoek en stopt, maar intussen heeft assistent-scheidsrechter Ryan Witteveen de vlag in de lucht gestoken voor het te vroeg van de lijn komen van de doelman.

Lluis Baldeh Baldeh herneemt de penalty en schiet beheerst binnen: 1-0. Het uiteraard zwaar teleurgestelde Heerjansdam zet hierna nog even aan, maar tot een gelijkmaker komt het niet meer, de Spartanen trekken de drie punten over de streep.

Een nieuwtje na afloop met onze pupil van de week Rafi Cavlak: geen huldiging in de bestuurskamer maar in de drukke kantine op het podium en dat is wel zo leuk. Vader Halil, tussen 1998 en 2002 zelf 75x in het eerste elftal, kijkt er vol trots naar.

We delen de koppositie met XerxesDZB, dat dankzij een beter doelsaldo wel de eerste periodetitel greep.

Zaterdag 26 november de volgende zware wedstrijd, uit in Oud-Beijerland tegen SHO, aanvang 15.00 uur.